Home SolarTeam DC wint brons tijdens Sprint NK Zonnebootrace
SolarTeam DC wint brons tijdens Sprint NK Zonnebootrace
14/05/2018 - 10:45

Afgelopen Hemelvaartsweekend is Team DinamiCo, Solar Team Drenthe College, in de V20 klasse op een 3e plek geëindigd bij de sprint tijdens het Nederlands Kampioenschap Zonnebootrace in het Friese Akkrum. Deze race is onderdeel van het World Cup circuit waarin het Drenthe College team ook meedoet.

 

 

Het team van 10 studenten, een mix van 3e en 4e jaars studenten, die een excellentietraject volgen bij de opleiding Elektrotechniek, DC locatie Van Schaikweg 98 in Emmen, behaalde deze prestatie na een stilstand in dit project van 1 ½ jaar. Vanaf begin dit schooljaar is het project nieuw leven in geblazen en in zeer korte tijd hebben deze studenten de boot vaarklaar kunnen maken voor dit NK. Deze race stond volledig in het teken van opdoen van ervaringen en analyseren welke aanpassingen er voor de volgende race, 22 juni in Purmerend, gedaan moeten worden.Na aankomst op donderdag werd de boot getest op de laatste puntjes en goedgekeurd. Daarna werd in snel tempo het tentenkamp opgebouwd en de laatste voorbereidingen gedaan voor de twee racedagen.
Vrijdag is de ‘Endurance race’ van 55 kilometer gevaren waar de boot helaas niet kon finishen door problemen met de accu. Het ‘Rondje Akkrum’, 1 uur varen, op zaterdag startte zeer goed waarbij tot een half uur lang de boot op plek 2 lag. Helaas begonnen toen dezelfde problemen met de accu waarbij team DinamiCo wel de race heeft uitgevaren maar als laatste binnenkwam. Voor de sprint van 350 meter kon de accu net genoeg opladen om te eindigen met een mooie 3e plek.
Naast deze mooie prestatie is er dit weekend ook op teamniveau een hechter team ontstaan die met elkaar vol willen gaan voor veel meer progressie richting de andere wedstrijden.

 

De komende maand gaan de studenten aan de gang met een aantal aanpassingen aan de boot waardoor zij verwachten in Purmerend ook met de andere twee onderdelen mee te kunnen doen voor een podiumplek. Na 22 juni volgen er nog twee races in dit World cup circuit. Voor belangstellenden is de Solar Boot DinamiCo, type V20,  te zien bij Toolbox, gevestigd in de oude dierentuin. Hier hebben de studenten de mogelijkheid om na schooltijden en in de weekenden bij de boot te kunnen en deze verder te optimaliseren.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier