De verhalen van DC-studenten

Bjarne over VAVO Sprinthavo


Bjarne Jonkers volgt de VAVO Sprinthavo in Meppel.
Bjarne: “Ik zou blijven zitten in havo 4. Mijn ouders stelden de VAVO Sprinthavo voor en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Een vriendin vroeg onlangs naar mijn ervaringen en toen heb ik de VAVO aangeraden. Ik ben begonnen met VAVO Sprinthavo in één jaar, maar bij een aantal vakken miste ik de aansluiting met de examenstof. Na mijn eerste toetsweek ben ik overgestapt naar het tweejarig traject. Nu heb ik meer tijd voor lastige vakken als wiskunde en economie. 

Leerlingen bij de VAVO Sprinthavo zijn gemotiveerd; ze komen voor een doel en zijn meer volwassen. Dat spreekt mij aan - Bjarne

Het is fijn om geen ‘overbodige’ vakken te moeten volgen en de klassen zijn klein. De lessen van de examenvakken duren twee of drie uur. Je blijft in hetzelfde lokaal en hebt niet zoveel vakken op een dag, dus dan kun je je goed focussen. Je werkt in je eigen tempo en docenten hebben alle aandacht voor je. Tijdens studie-uren kun je in alle rust je huiswerk maken. Ik gebruik deze tijd altijd voor wiskunde. Toevallig begeleidt onze docent wiskunde de studie-uren en helpt ze me soms ook. Wel moet je discipline hebben en het niet onderschatten.” 

Over VAVO Sprinthavo

  • VAVO Sprinthavo 
  • 1-2 jarige opleiding  
  • Assen | Emmen | Meppel 
  • AANMELDEN 

Bij de VAVO Sprinthavo is het mogelijk om je havodiploma of -certificaten van bepaalde vakken te halen. Er wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid van je verwacht, maar je staat er zeker niet alleen voor. Om je goed voor te bereiden op je examen(s) is er intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht van betrokken docenten. In Meppel is het mogelijk om een volledig tweejarig traject te volgen. Leerlingen volgen in het eerste jaar - het schakeljaar – alle vakken binnen het gekozen havo profiel. Je krijgt begeleiding tijdens mentoruren, leert meer over studievaardigheden en kunt tijdens studie-uren aan de slag met huiswerk. In het schakeljaar worden ook alvast enkele onderdelen van het schoolexamen afgenomen, zodat je een voorsprong hebt in het tweede jaar. Lees meer over VAVO Sprinthavo en Sprintvwo of het schakeljaar in Meppel.

Past deze opleiding bij jou? Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.