De verhalen van studenten

Chanan over Sport & Bewegen


Chanan Smallenbroek is eerstejaarsstudent bij de Sport- en Beweegcampus Assen. Ze houdt van sporten én de sportopleidingen zijn breed, voor haar redenen om een mbo-opleiding te volgen binnen dit vakgebied.

Chanan: “Tijdens de opleiding ben je veel aan het sporten én werk je met verschillende doelgroepen. Het liefst geef ik les aan basisschoolkinderen. Het is leerzaam om alles zo veilig en leuk mogelijk te organiseren. Ook vind ik het interessant om te zien dat elk kind verschillend is en op een eigen manier met je omgaat en meedoet met de les.” Kies je voor een opleiding Sport en Bewegen dan sta je regelmatig voor een groep. “Dat is voor mij niets nieuws, dat heb ik al vaker gedaan. Vind je het wel spannend om voor een groep te staan? Zie het dan als een extra uitdaging!

"Ik hoop over een aantal jaar ski-/snowboardinstructeur te zijn in het mooie Oostenrijk." - Chanan

Ik voel me heel prettig binnen de Sport- en Beweegcampus. Als je met problemen zit of ergens tegenaan loopt, zijn docenten altijd bereid om je te helpen. Dat vind ik heel fijn. De studiereizen die worden aangeboden, vind ik ook supergaaf! Ook hierin kan je jezelf uitdagen om iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt. Als ik in de toekomst kijk, hoop ik met mijn diploma op zak ski-/snowboardinstructeur te zijn in het mooie Oostenrijk. Maar eerst nog drie jaar knallen en plezier maken op school en dan mijn dromen achterna!”

Over Sport en Bewegen

  • Niveau 3 en 4
  • BOL
  • 2- of 3-jarige opleiding 
  • Assen | Emmen 
  • AANMELDEN 

Steeds meer mensen kiezen voor een sport en een gezonde leefstijl, maar kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Goede begeleiding is erg belangrijk en daarom komen ze bij jou! Lees meer over Coördinator Sport en Bewegen of Sport- en Bewegingsleider.

Over Sport- en Beweegcampus Assen
De Sport- & Beweegcampus Assen is een unieke samenwerking tussen Drenthe College en Alfa-college. Wij bundelen onze krachten om jou op te leiden tot de professional van de toekomst. Wil jij net als Chanan hier je opleiding Sport & Bewegen volgen? Klik voor meer informatie.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.