De verhalen van DC-studenten

Ilse over VAVO Sprinthavo


Ilse de Lange volgt de VAVO Sprinthavo in twee jaar bij Drenthe College in Meppel. Ilse: “Na de mavo ben ik begonnen met de mbo-opleiding Verpleegkundige. Een vriendin ging naar de VAVO en dat maakte mij nieuwsgierig. Voor mij was het goed om weer terug te gaan naar de theorie. Ik kan goed leren en wilde toch graag met een havodiploma naar het hbo.

Op een middelbare school zit ik niet meer op mijn plek. Bovendien heb ik nu tijd om opnieuw na te denken over mijn toekomst. - Ilse

Ik ga elke dag met veel plezier naar school. Het is kleinschalig, persoonlijk en heel gezellig. Soms iets te. Ik durf al mijn vragen te stellen en ik merk dat docenten de tijd voor mij nemen.

Ik loop hier de deur niet uit zonder antwoord op mijn vragen. Iedere week heb ik een gesprek met mijn mentor. Ook vind ik het fijn dat we geen schoolreis, gymnastiek of extra dingen hoeven te doen.

Het verschilt per dag welke vakken ik heb, maar natuur- en scheikunde vind ik het leukste. Het is echt wel iets anders als het mbo. Het schoolsysteem was wel weer even wennen. De lessen zijn klassikaal, er is veel structuur en je krijgt ook huiswerk. Je moet zelf aan de slag. Gelukkig staan er studie-uren op het rooster om huiswerk te maken en krijg ik in het eerste jaar genoeg tijd om me voor te bereiden op het sprintjaar en examens. Het is wél belangrijk dat toekomstige leerlingen beseffen dat het veel is en dat docenten snel door de lesstof gaan.”

Over VAVO Sprinthavo

  • VAVO Sprinthavo
  • 1-2 jarige opleiding 
  • Assen | Emmen | Meppel
  • AANMELDEN

Bij de VAVO Sprinthavo is het mogelijk om je havodiploma of -certificaten van bepaalde vakken te halen. Er wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid van je verwacht, maar je staat er zeker niet alleen voor. Om je goed voor te bereiden op je examen(s) is er intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht van betrokken docenten. In Meppel is het mogelijk om een volledig tweejarig traject te volgen. Leerlingen volgen in het eerste jaar - het schakeljaar – alle vakken binnen het gekozen havo profiel. Je krijgt begeleiding tijdens mentoruren, leert meer over studievaardigheden en kunt tijdens studie-uren aan de slag met huiswerk. In het schakeljaar worden ook alvast enkele onderdelen van het schoolexamen afgenomen, zodat je een voorsprong hebt in het tweede jaar. Lees meer over VAVO Sprinthavo en Sprintvwo

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.