De verhalen van DC-studenten

Student Lucas over Technisch Specialist Voertuigen en Mobiele Werktuigen


Na het behalen van zijn diploma Motorfietstechnicus wilde Lucas meer de diepte in en zijn kennis over elektronica verbreden. De opleiding Technisch Specialist Voertuigen en Mobiele Werktuigen past daarom goed bij hem.

Deze opleiding geeft een goede voorbereiding op een toekomstige baan en sleutelen doet Lucas het allerliefst. Lucas: ‘Het leukst vind ik de projecten die we binnen de opleiding doen, zoals racen met de elektrokart en RC (Radio Controlled) auto’s. Daarnaast vind ik het fijn dat ik zelf de vrijheid heb om mijn tijd zelf in te delen.’ 

De vrijheid die ik binnen deze opleiding krijg past goed bij mij - Lucas

Lucas heeft stage gelopen bij Auto Techniek Riksten in Tynaarlo. ‘Mijn stage begon met het meelopen met de eerste monteur, die tekst en uitleg gaf over de moeilijke klussen. Aan het einde van mijn stage kreeg ik steeds meer vrijheid en kon ik de werkzaamheden zelf uitvoeren’ aldus Lucas. Hij geeft aan in de praktijk veel uitdaging te vinden: ‘Ik doe vaak dingen die ik niet eerder heb gedaan, waardoor ik veel leer. Ik hoop nog meer van de elektrokant te gaan leren.

De opleiding wordt gegeven aan het TT-instituut in Assen. Lucas geeft aan tevreden te zijn met Drenthe College: ‘De manier van lesgeven is top. TT-instituut is een mooie locatie (vlak naast het racecircuit), in het bijzonder voor de technische opleidingen.’ Na de opleiding hoopt Lucas dan ook aan de slag te kunnen bij een raceteam en anders bij een bedrijf gespecialiseerd in auto tuning.

Lucas Arends Autotechniek 1

Over Technisch Specialist Voertuigen en Mobiele Werktuigen

  • Niveau 4
  • BOL | BBL 
  • 4-jarige opleiding 
  • Assen
  • AANMELDEN 

Auto’s worden steeds meer afhankelijk van elektronica, waardoor storingen soms lastig zijn op te sporen. Maar niet voor jou! Met het diploma Technisch Specialist Voertuigen en Mobiele Werktuigen op zak, kennen auto’s en motoren voor jou geen geheimen meer! Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op. 

Autotechniek