De verhalen van DC-studenten

Myrte over Sprinthavo

 

Myrte de Haan (18) volgt de Sprinthavo in Meppel. In 1 jaar wil ze vier certificaten op havoniveau halen. Myrte: “Ik heb 6 jaar vwo gedaan op Roelof van Echten College in Hoogeveen. Tijdens mijn vwo-examens heb ik vier van de acht vakken gehaald. De resultaten vielen erg tegen ondanks dat ik er veel energie in had gestoken.

Sinds de tweede weet ik al dat ik de hbo-opleiding Fysiotherapie wil gaan doen. Daarom heb ik ervoor gekozen om het mezelf iets makkelijker te maken en mijn laatste certificaten bij de Sprinthavo te gaan halen. Wekelijks ga ik twee dagen naar school. Op woensdag heb ik Economie en Biologie en op donderdag heb ik Natuur- en Scheikunde. Er is veel zelfstudie en dat vind ik fijn. Naast school heb ik nu nog genoeg tijd over om ook dingen te doen die ik echt leuk vind. Dat had ik op het vwo niet.

Heb je moeite om je diploma te halen en meer aandacht van docenten nodig, dan is de Sprinthavo de plek waar je moet zijn - Myrte

De locatie aan de Vledderstraat is kleinschalig en goed bereikbaar. Jong en oud zijn op deze locatie te vinden. Het was even wennen, maar ook wel weer leuk om bij mensen in de klas te zitten die hiervoor vmbo, mbo of havo hebben gedaan. Docenten zijn heel betrokken. Ze kennen je en maken tijd je voor je. Ook staat er wekelijks een mentorgesprek gepland. Fijn als je zelf de stap naar je mentor niet durft te zetten. Tijdens de lessen is het wel opletten geblazen en aantekeningen maken. Soms wordt een heel hoofdstuk in 2 lesuren behandeld. Ik heb alle lesstof al een keer gehad, dus het is goed te doen. Mijn schoolwerk bijhouden is voor mij de grootste uitdaging.

Sprinthavo Myrthe de Haan 1

Over Sprinthavo

  • Sprinthavo
  • vavo
  • 1-2 jarige opleiding 
  • Assen | Emmen | Meppel
  • AANMELDEN 

De Sprinthavo is er voor iedereen die alsnog zijn of haar havodiploma of certificaten van bepaalde vakken wil behalen. Lessen worden gegeven in kleine klassen en je krijgt een continurooster. Naast je lessen werk je in een studielokaal aan opdrachten met behulp van een leswijzer. Er wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid van je verwacht, maar je staat er zeker niet alleen voor. Om je goed voor te bereiden op je examen(s) is er intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht van betrokken docenten. Lees meer over de Sprinthavo.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op. Sprinthavo Myrthe de Haan 2