De verhalen van DC-studenten

Stijn over Beroepshavo


Stijn Feenstra is eerstejaarsstudent en volgt Beroepshavo. Naast de mbo-opleiding Ondernemer Retail, niveau 4 krijgt hij Wiskunde A en Economie op havoniveau. Hij kan hier twee landelijk erkende havocertificaten voor halen.  


"Ik heb voor Drenthe College gekozen omdat de school kleinschalig is. Je kent de mensen en de mensen kennen jou. Ook is de school vanuit mijn woonplaats Wolvega heel goed te bereiken. De indruk en informatie die ik tijdens de Open Dag kreeg klopt wel met de werkelijkheid. Ik heb een goede band met de docenten, de lessen zijn niet alleen maar werken, maar ook gezellig.   

Ik koos deze opleiding omdat ik nog niet goed wist wat te kiezen. Deze opleiding is breed, je kunt er nog alle kanten mee op. Er zijn ook mogelijkheden binnen Business College om te switchen van opleiding. Daar heb ik geen gebruik van gemaakt, want ik vind het een leuke opleiding."

“Door het volgen van extra havovakken is de overstap van mbo naar hbo makkelijker.” - Stijn

"Beroepshavo is voor mij een bewuste keuze geweest. Ik wil na het mbo graag naar het hbo. Met de twee extra vakken op havoniveau is de overstap van mbo naar hbo net iets makkelijker. Op het mbo doe ik bovendien meer werkervaring op met stages dan wanneer ik havo had gedaan. Dat vind ik een voordeel. Voor Beroepshavo heb ik nu twee uur extra les in de week. Het is voor mij prima te doen. Een groot verschil met de middelbare school is dat de lessen concreter zijn. Je moet er wel meer voor doen dan op het vmbo en je hebt veel meer verantwoordelijkheden dat je op tijd dingen moet inleveren bijvoorbeeld."

Over Beroepshavo

Wil jij na het mbo doorstuderen op het hbo óf zoek je extra uitdaging? Verdiep je eens in de Beroepshavo! Dit is een combinatie van een mbo-opleiding niveau 4 en havo. Met dit diploma op zak ga je goed voorbereid naar het hbo én vergroot je jouw kans op succes. Ook staan die extra havo-certificaten goed op je cv als je na het mbo direct aan het werk wil.  Lees meer over deze opleiding. 

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.