De verhalen van DC-studenten

Vera Hilbrands over haar stage bij DC


Mijn naam is Vera Hilbrands, ik ben 20 jaar oud en ik volg de opleiding Leisure & Events. Op dit moment loop ik stage op de afdeling Marketing, PR en Communicatie bij Drenthe College.

Samen met mijn stagebegeleider organiseer ik evenementen en projecten binnen maar ook buiten Drenthe College. Het gaafste evenement wat ik tot nu toe heb meegemaakt was het NK Skills in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik was daar mbo-coach voor de vmbo-teams en later teamcoach van ons eigen DC-team. Overal waar je keek waren vak wedstrijden bezig en daaromheen waren heel veel verschillende activiteiten. Ik vond het heel gaaf om te zien dat er zulke goede, getalenteerde vakmensen worden opgeleid op mbo-scholen en dat die een ongelofelijke prestatie neerzetten op zo’n wedstrijd.

Op dit moment zijn we druk bezig met het organiseren van het DC Kennisfestival ter ere van het 25-jarig bestaan van Drenthe College. Zo krijg ik echt een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een groot festival. Die ervaring wil ik ook graag meenemen naar mijn vervolgopleiding en ik hoop later een baan te vinden waarin ik iets soortgelijks ga doen.

''Door deze stage krijg ik echt een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een groot festival.'' - Vera

Ik kreeg deze stageplaats aangeboden via mijn LOB-docent nadat ik had besloten niet meer naar het buitenland te gaan i.v.m. corona. Achteraf ben ik heel blij met deze keuze. Ik vind stage bij Drenthe College uitdagend, inspirerend en vooral heel erg leuk. Elke dag is anders. Ik ontmoet heel veel nieuwe mensen binnen de school en realiseer me nu dat er een gigantische organisatie achter zit waarvan je als student helemaal geen weet hebt.
Ook kom ik op alle locaties in Emmen, Assen en Meppel waardoor ik een veel beter inzicht heb in de opleidingen die aangeboden worden. Ik ben vooral erg onder de indruk van de verschillende doelen en interesses van studenten. Ik heb heel veel respect voor jongeren die de bouw in willen gaan, in de ouderenzorg willen gaan werken of in de beveiliging verder gaan, omdat dat totaal niet binnen mijn eigen interesses valt. Daarom vind ik het erg tof dat er jongeren van mijn leeftijd zijn die hier wel voor kiezen en passie hebben voor hetgeen wat ze willen doen.

Ik heb nog een paar maandjes te gaan voordat ik mijn stage afrond, maar ik heb er nu al het volste vertrouwen in dat de laatste maanden net zo leuk gaan zijn als de eerste. Het Kennisfestival als afsluiter is in ieder geval een heel goed vooruitzicht!

Vera Hilbrands 3 Dag vd Stagiair

Over de opleiding Leisure & Events

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3-jarige opleiding 
  • Emmen
  • AANMELDEN 

Als Leidinggevende Leisure & Hospitality heb je verschillende taken. Je bent een echte duizendpoot in de vrijetijdsbranche in zowel binnen- als buitenland. Lees meer over de deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op. Event organiseren 1