Van ontdekken tot kiezen

StappenplanEen mbo-opleiding kiezen is een hele stap. Wij leiden jou door het keuzeproces heen in drie stappen: Ontdekken, Ervaren en Kiezen. Alle onze voorlichtingsactiviteiten zijn hierop afgestemd.

Let op!
Alle data zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid. Uiteraard volgt Drenthe College de richtlijnen van het RIVM.

Tijd om te ontdekken waar jij goed in bent en blij van wordt! Doe de beroepskeuzetest en kijk welke opleiding het meest aansluit bij jouw interesses. Ook staat ons Open Huis - Ontdek DC! in het teken van oriënteren en ontdekken. 

Ondanks de coronamaatregelen is er gelukkig nog veel mogelijk om Drenthe College te ontdekken. Zolang de coronamaatregelen niet worden verscherpt, kun je onze locaties bezoeken op 2, 3 en 4 november en op 7, 8 en 9 december! Kom sfeer proeven en ga in gesprek met onze studenten en docenten. Ook hebben we een webpagina ingericht die jou kan helpen bij jouw studiekeuze.

Let op!

  • Aanmelden voor het Open Huis is verplicht (aanmelden is niet meer mogelijk)
  • Niet alle locaties zijn alle dagen geopend, check de datums daarom goed.

Je hebt inmiddels een beeld van wat je leuk vindt. Wil je echt zeker weten of een opleiding bij je past? Kom meelopen en bekijk hoe het er op school aan toe gaat. Zo ervaar jij hoe het leven van een mbo-student op Drenthe College eruit ziet!

In gesprek met DC
Vanwege de huidige coronamaatregelen kunnen we je in januari niet op onze locaties ontvangen. Wel bieden we de mogelijkheid voor een individueel gesprek met een docent in de week van 25 tot 29 januari 2021. Ook kan je in gesprek met een studentadviseur voor een beroepskeuzetest of specifieke zorgvraag. De gesprekken vinden plaats via Microsoft Teams.

Open Huis - Ervaar DC!
Hopelijk kunnen we je in maart weer op onze locaties ontmoeten. Het plan is om van 8 t/m 11 maart ons Open Huis - Ervaar DC! te houden, met openstelling van onze gebouwen én webinars over verschillende opleidingsrichtingen. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Meelopen
Vanwege de coronamaatregelen biedt Drenthe College tot en met februari geen meeloopmomenten aan. We hopen dat meelopen vanaf maart 2021 weer mogelijk is. Houd hiervoor bezoekmbo.nl (voor onze locaties Assen en Emmen) en meelopenmbo.nl (voor de locatie in Meppel) in de gaten.

Heb jij je keuze gemaakt? Dan is het belangrijk om je hier aan te melden. Dit kan het hele jaar. Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Heb je nog specifieke vragen of twijfel je nog? Of ben je gezakt of wil je niet verder op de havo of met je huidige mbo-opleiding? Kom dan naar de Super Last-minute - Kies DC! in juni.

Let op!
1 april is een belangrijke datum. Wanneer je je na die datum aanmeldt, kan het zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor de opleiding van jouw eerste keuze.