Mijn Selectie +
Print paginaDirect aanmelden

Mechanisch operator A

Samenvatting opleiding:

BBL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 2, Emmen Van Schaikweg
Duur: 2 jaren
De opleiding
Tijdens de opleiding leer je veel over procestechniek en onderhoud, want die kennis heb je nodig in de praktijk. Tijdens stages, maar ook in de praktijkruimtes van de school, gebruik je de theorie in de praktijk.

Bekijk hier de studiebijsluiter voor de BOL opleiding
Bekijk hier de studiebijsluiter voor de BBL opleiding

Wat leer je tijdens de opleiding
  • - Je bedient, regelt en bewaakt installaties of eenvoudige deelprocessen. Makkelijk gezegd houd je je bezig met het machinale gedeelte binnen het productieproces van verschillende producten.
  • - Jij stuurt en controleert de gang van zaken en jij bent verantwoordelijk voor de bediening van machines en apparatuur.
  • - Je werkt als Mechanisch operator A bij moeilijkere installaties en reparaties onder direct toezicht. Tevens weet je hoe je de machines moet aanpassen en omzetten voor andere type producten.
  • - De kwaliteit van het product wat je maakt en produceert is erg belangrijk, jij draagt hiervoor deels de verantwoordelijkheid. Je werkt in een team met meerdere collega’s onder leiding van je leidinggevende.
Het beroep
Een mechanisch operator A is werkzaam als field-operator, assistent panel-operator of panel-operator. Je kunt onder andere werk vinden in de voedingsmiddelenindustrie, papierindustrie, machine-industrie, metaalproductenindustrie en bij gieterijen. Jouw werkveld is hierdoor erg breed.

Je bedient, regelt en bewaakt installaties of eenvoudige deelprocessen. Makkelijk gezegd houd je je bezig met het machinale gedeelte binnen het productieproces van verschillende producten. Jij stuurt en controleert de gang van zaken en jij bent verantwoordelijk voor de bediening van machines en apparatuur. Je werkt als Mechanisch Operator A bij moeilijkere installaties en reparaties onder direct toezicht. Tevens weet je hoe je de machines moet aanpassen en omzetten voor andere type producten. De kwaliteit van het product wat je maakt en produceert is erg belangrijk, jij draagt hiervoor deels de verantwoordelijkheid. Je werkt in een team met meerdere
collega’
s onder leiding van je leidinggevende.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Niveau 3 : vmbo diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo diploma niveau 2 of vergelijkbaar diploma.
Extra toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden.

Stage

Algemene stage
Stages zijn een belangrijk onderdeel van de bol-opleidingen bij Drenthe College.
Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk.
Al vanaf het eerste jaar maak je zo kennis met je beroep.
Naast onze stageadressen bij bedrijven en instellingen in de regio, kun je bij sommige opleidingen ook praktijkervaring opdoen bij een van onze zogenoemde leerbedrijven binnen de school.
Dat zijn echte bedrijven met echte klanten waar je begeleid wordt door docenten.
Meer informatie over stages vind je op deze site bij de opleidingen.
Extra informatie met betrekking tot stage
BBL: Tijdens je BBL opleiding bij Drenthe College doe je je beroepspraktijkvorming bij je eigen werkgever. Je hebt een arbeidsovereenkomst voor 18 tot 20 uur per week bij een werkgever die geaccrediteerd is voor de branche waarvoor jij je opleiding volgt. Zo leer je je vak uit te oefenen in de praktijk.

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) kiest, betaal je het wettelijk lesgeld.
Dit betaal je aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) in Groningen.
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)?
Bijkomende kosten bij deze opleiding
Kleding: € 95
Boeken 1e jaar: € 1100
Materialen: € 235

Je bekijkt nu de opleiding Mechanisch operator A
Bekijk andere opleidingen in de wereld Proces, AOT & laboratoriumtechniek

Aanmelden of hulp kiezen?

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier