Home Techniektour voor ruim honderd Emmense vmbo-leerlingen
Techniektour voor ruim honderd Emmense vmbo-leerlingen
17/04/2018 - 10:30

Ruim honderd tweedejaars vmbo-leerlingen van Hondsrug College, Carmelcollege en Esdal College gaan dinsdag 17 april een hele dag per bus op Techniektour. Techniektour is een initiatief van de Technetkring in Emmen en georganiseerd door de techniek opleidingen van Drenthe College Emmen in nauwe samenwerking met een aantal bedrijven uit de installatie- en elektrobranche.


Deze leerlingen krijgen een uniek kijkje in de wereld van techniek. Vier bedrijven in de Installatie- en elektrotechniek openen hun deuren of nemen de leerlingen mee naar locaties waar ze projecten uitvoeren. Deze leerlingen staan voor een belangrijke keus. Is techniek iets voor mij? Welk profielvak ga ik kiezen?

Harwig installatietechniek ontvangt de leerlingen in eigen huis voor een rondleiding en een demonstratie 3D design waarin alle installaties in de tekening zijn meegenomen.
De Groot Installatiegroep heeft voor het grote vakantieresort Hof van Saksen in Nooitgedacht de techniek achter het gigantische indoor waterglijbanencomplex uitgevoerd. Een zeer bijzonder project met een grote glijbaantoren, een skim-out ruimte, waterbuffer, technische kelder en vijf verschillende glijbanen. Kortom: wat is er allemaal technisch nodig voor waterplezier op een resort.

Vriend uit Coevorden brengt de leerlingen naar de nieuwe Lidl in aanbouw aan de Noordbargerstraat in Emmen. Een hypermoderne supermarkt met innovatieve technische installaties op het gebied van elektra, ventilatie, sanitair, verwarming en data. Allemaal voor modern winkelgemak.
Daarnaast is er aandacht voor zonne-energie. Wat komt er kijken bij de installatie van zonnepanelen en hoe werkt een aarding-installatie in de badkamer? Hiervoor gaan we naar TSH in Emmen.
Daar staat ook de OTIB truck, waar de leerlingen in aanraking komen met virtual reality en ze zelf op een tablet een badkamer kunnen ontwerpen.
En om ook echt in de praktijk aan de slag te gaan krijgen de leerlingen bij de opleiding installatietechniek van Drenthe College een uitdagende en inspirerende maakopdracht.

Inspiratie voldoende voor de leerlingen, die nu de ‘achterkant’ zien van projecten die zo normaal gesproken vooral als klant of bezoeker meemaken. Een mooie ervaring die hen laat nadenken voor een eigen toekomst inde techniek.

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier