Home Visser & Smit Hanab met 20 nieuwe monteurs op zee aan de slag
Visser & Smit Hanab met 20 nieuwe monteurs op zee aan de slag
28/09/2017 - 11:30

Drenthe College leidt ze mede op

 

Gisteren (woensdag 27 september) is de kick off gegeven voor opnieuw een samenwerking tussen Visser & Smit Hanab, Drenthe College én nieuwe medewerkers uit de regio. Hiermee brengt Visser & Smit Hanab blijvende hoogwaardige werkgelegenheid in Emmen.

Het betreft een contract voor het opleiden door Drenthe College van 20 offshore monteurs elektrotechnische installaties voor montagewerk in de bouw van windmolenparken (windfarms) op zee. Drenthe college verzorgt onderwijs voor de kwalificatie, Visser & Smit Hanab verzorgt aanvullende specialistische trainingen.

De aspirant monteurs zijn gekeurd en vanmiddag zijn de opleidingscontracten getekend in Wildlands Adventure Zoo in Emmen. 

 

Afgelopen maandag 25 september is het opleidingstraject gestart (werken en leren). Tot februari volgend jaar vindt dit traject vooral op het land plaats en vanaf april 2018 gaan de nieuwe medewerkers de zee op voor het aansluiten van diverse windparken in het Duitse en Deense deel van de Noordzee en in het Duitse deel van de Oostzee. De nieuwe monteurs zullen afwisselend ingezet worden als kabelwerker en als hoogspanningsmonteur om alle aspecten van de werkzaamheden te leren kennen. Na het succesvol afronden van de schoolopleiding en de praktijkervaring op zee zullen ze dan eind 2018 hun diploma ontvangen.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier