Home Vraag kinderopvang leidt tot nieuwe opleiding DC
Vraag kinderopvang leidt tot nieuwe opleiding DC
21/12/2018 - 13:00

Drenthe College start 1 februari met het aanbieden van de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker niveau 4 BBL. “Het is een opleiding van 1 á 1,5 jaar. De eerste groep zit inmiddels bijna vol. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven”, vertelt docent Wilma Adema.

Vanuit de grotere instellingen voor kinderopvang zoals Doomijn, Plus Kinderopvang, Koo Meppel, Vlindertuin en KaKa werd de vraag aan DC gesteld of er mogelijkheden waren voor een niveau 4 opleiding. Adema: “Niveau 4 wordt volgens de overheidsbeleid straks de norm. Daarnaast kampt de sector met een groot personeelstekort. Er is vraag naar goed gekwalificeerd personeel.”

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die in het verleden het diploma Pedagogisch medewerker niveau 3 behaald heeft, inmiddels een baan heeft in de kinderopvang en nu tot de ontdekking komt dat hij of zij zich verder wil ontwikkelen. Omdat het een BBL-opleiding is moeten studenten een baan in de kinderopvang hebben met een omvang van 16 tot 24 uur per week.” De opleiding is daarom ook interessant voor mensen die zich al in het werkveld bevinden én willen doorgroeien in hun vak. Met dit diploma op zak is het daarnaast ook mogelijk om door te stromen naar diverse Hbo-opleidingen.

Aanmelden voor de opleiding kan via www.drenthecollege.nl.

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier