Dienstverlening: Helpende Zorg & Welzijn

Mensen, daar draait het om in de gezondheidszorg. Kinderen, ouderen, zieken, minder validen: mensen die hulp moeten hebben. Hulp in de huishouding, de dagelijk
Meer info
Niveau1234
AssenEmmenMeppel

Dienstverlening: Helpende Zorg & Welzijn voor Volwassenen

Mensen zijn soms ziek of hebben een beperking en moeten geholpen worden bij de dagelijkse verzorging of huishouding. Dat kan thuis zijn, maar ook in een verplee
Meer info
Niveau1234
AssenEmmenMeppel
Home Zorg & Welzijn Dienstverlening: Helpende Zorg & Welzijn niv. 2
De wereld van Dienstverlening: Helpende Zorg & Welzijn niv. 2

Als helpende zorg & welzijn kun je aan de slag op verschillende plekken in de zorgsector. Denk bijvoorbeeld aan een kinderdagverblijf, een instelling in de verstandelijk gehandicaptenzorg of een revalidatiecentrum. In je werk heb je verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken. Het is een afwisselende baan, want werken met kleine kinderen, mensen met een handicap of ouderen, maakt elke dag anders.

Je kijkt nu in de Wereld van Dienstverlening: Helpende Zorg & Welzijn niv. 2. Bekijk ook onze andere werelden

Gouden Blok - Grote Afbeelding

Gilde-leren

Gilde-Leren bij Drenthe College
De theorie ter plekke vertalen naar de praktijk!

Gilde-Leren is opgezet volgens het succesvolle meester-gezel-leerling model. De Gilde studenten volgen hun onderwijs niet op school, maar krijgen les van een docent in het leerhome binnen de muren van de zorginstelling. Studenten starten hier ’s ochtends gezamenlijk, een docent registreert de aan- en afwezigheid en bespreekt de taken voor de dag. Dan gaan de studenten naar hun eigen afdeling. In de middag komen de studenten weer terug in de klas en bespreken ze de ervaringen. Overigens gaat ook de docent, na de bespreking van de taken, de afdeling op om daar direct te kunnen zien hoe de studenten functioneren. Dat geeft een optimale koppeling van theorie aan praktijk.

Het onderwijs verplaatst zich dus geheel naar de praktijk. De student leert de finesses van het vak van de werkbegeleider door actief onderdeel te zijn van het zorgteam dat elke dag bezig is met de cliënten op de afdeling. 

Drenthe College heeft in samenwerking met (grote) instellingen al een aantal jaren succesvolle Gildes door heel Drenthe.

 

Meerwaarde
De meerwaarde van de Gildes is dat door nauwe samenwerking tussen onderwijs en praktijk worden de leerlingen succesvol opgeleid tot vakbekwame zorgverleners. De intensieve begeleiding van de Gildes heeft succes: een hoog slagingspercentage, minder schooluitval, meer doorstroom naar hogere niveaus en betere kansen op de arbeidsmarkt! 

 

Gilde-leren door de ogen van een zorginstelling

Gilde-leren door de ogen van een zorginstelling
Interzorg/Kornoeljehof start weer met Gilde leerlingen

 

Vandaag, maandag 4 september 2017 is het gezellig druk op Kornoeljehof. We mogen weer 21 Gilde leerlingen welkom heten!  Ruim 4 jaar geleden is Kornoeljehof gestart met het Gilde-Leren; een samenwerkingsproject van Drenthe College en Visio de Brink.

Stagiaires worden bij ons opgeleid tot Helpende Zorg & Welzijn en sinds dit jaar kunnen ook de opleidingen Verzorgende( IG), Facilitaire Dienstverlening  en Sport & Beweging binnen het Gilde-Leren gevolgd worden.

Deze manier van leren blijkt een aantrekkelijk onderwijsconcept aangezien de afgelopen jaren vele stagiaires succesvol de opleiding hebben afgerond. Ook blijkt dat het Gilde-Leren de ideale kweekvijver is geweest voor jong personeel op niveau 2, en met de aanvang van het nieuwe schooljaar dus ook niveau 3!

Dora vd Wal, werkbegeleider van de Gilde stagiaires haalt veel voldoening uit het begeleiden van de Gilde leerlingen: “Ik geef veel vertrouwen en aandacht aan de stagiaires, de investering is groot, maar aan het einde van het schooljaar kunnen we vaak terugkijken op een succesvolle aanpak met een goed resultaat. De leerlingen pakken o.a. ook allerlei activiteiten op zoals: wandelen, een praatje maken en spelletjes doen.  Het leven van onze bewoners wordt op deze manier een stukje aangenamer gemaakt. Kortom de Gilde stagiaires zijn een welkome aanvulling binnen ons huis!”

Aanmelden of hulp kiezen?

wereld Zorg & Welzijn

Aanmelden of hulp bij kiezen?

Meld je aan voor één van onze opleidingen van Zorg of Welzijn.
Weet je nog niet precies welke opleiding je wilt doen? Wij helpen je graag kiezen.

Assen

Anne de Vriesstraat 70
Bekijk deze locatie

Emmen

Veldlaan 2
Bekijk deze locatie

Meppel

Ambachtsweg 2
Bekijk deze locatie

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier