Manager/Ondernemer Horeca

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

In de horeca gaat het erom dat de gasten na hun verblijf met een goed en tevreden gevoel vertrekken. Jij draagt hier aan bij. Kies voor de opleiding Manager/Ondernemer Horeca!


Lees meer

Manager/Ondernemer Horeca

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

In de horeca gaat het erom dat de gasten na hun verblijf met een goed en tevreden gevoel vertrekken. Jij draagt hier aan bij. Kies voor de opleiding Manager/Ondernemer Horeca!


Lees meer

Kies je leerweg en regio

Alles over deze opleiding

  • Introductie

    In de horeca gaat het erom dat de gasten na hun verblijf met een goed en tevreden gevoel vertrekken. Jij draagt hier aan bij. Kies voor de opleiding Manager/Ondernemer Horeca!

  • Je wordt opgeleid om je eigen horecabedrijf te beginnen of als leidinggevende te werken in een horeca gerelateerd bedrijf, zoals bijvoorbeeld in een hotel, restaurant, café, resort, vakantiepark of zelfs een cruiseschip. Lees snel verder!

  • In het kort

    Meer weten over de opleiding Manager/Ondernemer Horeca? Hieronder vind je alle antwoorden op je vragen. Lees alles over de opleiding, na de opleiding, het beroep en praktische zaken. Staat je vraag of antwoord er toch niet tussen? Neem dan contact op en we helpen je verder.

    Is de opleiding Manager/Ondernemer Horeca iets voor jou?

    • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Jij zorgt voor de dagelijkse gang van zaken binnen je bedrijf en bent voor veel onderdelen verantwoordelijk.
    • Je hebt een commerciële instelling. Je wilt uiteraard werkzaam zijn in een winstgevend bedrijf.
    • Je bent stressbestendig, sociaal en vindt het leuk om samen te werken.
    • Je kan goed schakelen tussen de verschillende werkzaamheden.

    Klinkt goed? Dan is de opleiding Manager/Ondernemer Horeca iets voor jou!

    Hoe ziet het beroep eruit?

    Je wordt opgeleid om je eigen horecabedrijf te beginnen of als leidinggevende te werken in een horeca gerelateerd bedrijf, bijvoorbeeld in een hotel, restaurant, café, resort, vakantiepark of zelfs een cruiseschip. Hieronder vind je nog enkele kenmerken:

    • Jij houdt de financiën bij, doet de inkoop en checkt de voorraden.
    • Je geeft leiding aan je team, draagt werkzaamheden over en maakt de personeelsplanning.
    • Je kan met reserveringssystemen werken. Je kan gasten ontvangen en uitchecken.
    • Je houdt je ook bezit met sales, marketing en de administratie.

    Ga jij werken als Manager/Ondernemer Horeca?

    Ben je inmiddels helemaal verkocht en weet je zeker dat de opleiding Manager/Ondernemer Horeca dé opleiding is die je wilt volgen? Schrijf je dan meteen in! Wil je toch liever eerst meer weten over de opleiding of kan je wel wat advies gebruiken? Neem dan contact op of maak gebruik van onze studiekeuzehulp.

    • Vakken en keuzedelen

      • Menuleer 
      • Warenkennis/Drankenkennis 
      • Inkoop en voorraadbeheer
      • (Hotel)Management
      • Personeelsorganisatie
      • Gezonde voeding en gastronomie
      • Internationaal
      • Sociale hygiëne
      • Economie
      • Nederlands
      • Engels
      • Spaans
      • Duits
      • Rekenen
      • LOB
      • Burgerschap
      • Doorstroom AD NHL Stenden met versnelling

    • Stage

      Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl

    • Onze begeleiding

      Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

      Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!

    • Versnellen of intensiveren

      Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er).

      Meer dan een Diploma is de verzamelnaam voor alle extra activiteiten die je bij Drenthe College kunt doen naast je opleiding. Zoek je meer uitdaging of wil je jezelf ontwikkelen? Dan zijn er diverse excellentie-trajecten. Denk bijvoorbeeld aan Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

    • Leslocaties

    • Aan het werk

      Je kan jouw loopbaan starten als leidinggevende of als ondernemer van een horecabedrijf.

    • Verder studeren

      Je kan doorstuderen aan het hbo.

    • Toelatingseisen

      Je wordt toegelaten tot de opleiding wanneer je aan één van onderstaande eisen voldoet:

      • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
      • Havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4
      • Mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma
      • Specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie

    • Lesgeld

      Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten.

      Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

    • Boeken en overige kosten

      • Boeken € 700,- voor 3 jaar
      • Kleding € 385,-

    Nieuws en Verhalen

    Horeca en Facilitair

     

    Handel en Ondernemen

     

    Handel en Ondernemen 2

    Over Horeca Catering Manager 

    “De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten.” - Nils

    Over Manager/Ondernemer Horeca

    “Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan.” - Alicia

    Over Manager/Ondernemer Horeca

    “Bij deze opleiding kan ik mezelf zijn. Je krijgt veel vrijheid om de dingen te doen op je eigen manier, zolang je het maar doet.” - Rowen

    Over Facilitair Leidinggevende

    “Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed! .” - Sjors

    De opleiding in beeld

    Manager Ondernemer Horeca achter de computer
    Manager Ondernemer Horeca op kantoor
    Manager Ondernemer Horeca voor de balie
    Manager Ondernemer Horeca met wijn
    Manager Ondernemer Horeca met hapjes in de keuken
    Manager Ondernemer Horeca in de keuken met hapjes
    Manager Ondernemer Horeca aan het werk in de keuken
    Manager Ondernemer Horeca maakt schoon in de keuken
    Manager Ondernemer Horeca aan het schoonmaken in de keuken
    Manager Ondernemer Keuken in de keuken
    Manager Ondernemer Horeca bij de kassa
    Manager Ondernemer Horeca bij koffieapparaat
    Manager Ondernemer Horeca bij het koffiezetapparaat
    Jongen werkt op computer achter balie.
    Jongen staat in keuken en schrijft op whiteboard.
    Jongen staat in keuken bij whiteboard.
    Jongen staat in keuken en schrijft iets op kladblok.
    Jongen staat in keuken met kladblok in handen.
    Jongen zit tegenover man aan tafel in keuken.
    Jongen zit aan tafel met receptenboek.
    Jongen slaat iets in op kassa bij bar.
    Jongen staat in magazijn met producten in beide handen.
    Jongen pakt product uit de stelling in magazijn.

    Word jij Manager/Ondernemer in de Horeca?

    Kom kennismaken!

    18 jun

    Op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Laat je informeren door onze docenten en studenten!

    27 jun

    Op deze Open Dag kan jij al je vragen stellen over Sprinthavo en Sprintvwo!

    Meer mogelijkheden voor jou...

    Horeca Catering Manager

    Niveau 4 | Emmen | BOL

    Zelfstandig Werkend Kok

    Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

    De wereld vanHandel & Ondernemen

    Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

    Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

    Facilitair Leidinggevende

    Niveau 4 | Emmen | Assen | Meppel | BOL