De verhalen van DC-medewerkers

Bairavy Kanagasabai - Onderwijsassistent


Bairavy Kanagasabai, onderwijsassistent bij Drenthe College. Ze werkt bij het team Onderwijsassistent/Beroepshavo-Welzijn in Assen. “Ik werk nu al drie jaar bij deze geweldige organisatie en ik heb het erg naar mijn zin! Als onderwijsassistent begeleid ik studenten bij het plannen en organiseren van hun schoolwerk en ondersteun ik ze tijdens theorielessen.”

Daarnaast is Bairavy verantwoordelijk voor het regelen van meeloopdagen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en onderhoud ze het contact met oud-studenten (alumni). “Het allerleukste aan mijn werk is toch echt het contact met studenten. Als onderwijsassistent sta je dichter bij de studenten dan een docent en voelen ze meer de ruimte om dingen te delen waar ze tegenaan lopen. Hierdoor bouw je een hele fijne band op.”

“Het meest waardevolle is de band die je met studenten creëert." - Bairavy

 

 

Het werk past heel goed bij Bairavy ze is namelijk van nature iemand die veel om andere geeft en graag het beste in iemand naar boven haalt. “Ik word blij als ik andere kan helpen en geniet ervan om studenten te begeleiden in hun ontwikkeling.”

Voordat Bairavy als onderwijsassistent aan de slag ging bij Drenthe College volgde ze hier ook de opleiding Onderwijsassistent van 2016 tot en met 2019. “Momenteel zit ik in de afrondende fase van de opleiding Educatief Professional Beroepsonderwijs. Mijn droom was altijd om les te geven in het beroepsonderwijs en ik ben erg blij dat ik die droom op een jonge leeftijd heb kunnen realiseren.”

Aan ambitie geen gebrek. Bairavy geeft aan dat ze zichzelf later heel graag als studentenadviseur of als coach ziet  werken. “Momenteel geniet ik nog ontzettend van het lesgeven en het begeleiden van groepen, maar later zou ik me graag meer bezighouden met 1-op-1 begeleiding. Op deze manier kan ik elke student evenveel aandacht geven om het beste in zichzelf omhoog te halen.”

“DC daagt mij uit om mijn flexibiliteit en planning skills te verbeteren.” Elke dag is een andere uitdaging voor Bairavy. Dit kan bijvoorbeeld een complexe situatie bij een student zijn of een administratief probleem dat opgelost moet worden. “Ik hou van plannen en hoop ook altijd dat alles volgens planning verloopt, maar de uitdagingen die ik tegenkom op de werkvloer hebben mij wel flexibel gemaakt.”

Bairavy zit in haar vrije tijd ook niet stil en is bezig met haar moedertaal, het Tamil. Ze geeft in de avonduren en op zondag vrijwillig les aan immigranten uit de Indische staat Tamil. Als ze tijd over heeft vindt Bairavy het erg leuk om met vrienden actieve dingen te ondernemen, zoals een dagje naar de dierentuin of spa.

“Wat DC in mijn ogen de leukste werkgever maakt, is het gevoel dat ik word gezien. Er wordt met je meegedacht om jezelf te blijven ontwikkelen en mensen staan open voor feedback. Dat waardeer ik enorm en daarom werk ik met veel plezier bij DC.”