De verhalen van DC-medewerkers

Ivan Atanasov - Docent Horeca en Coördinator Evenementen


Ivan Atanasov is docent Horeca en coördinator Evenementen. Met zijn dertien jaar werkervaring bij Drenthe College is Ivan onlosmakelijk verbonden met de locatie Van Schaikweg 94 in Emmen. “Als begeleider van koks in opleiding verzorg ik vaktheorie, praktijklessen in de keuken, stagebegeleiding en fungeer ik als mentor. Daarnaast werk ik als coördinator Evenementen, waarbij ik namens Drenthe College verantwoordelijk ben voor de organisatie van diverse evenementen, zoals Alles Kids Drenthe, Hello Festival en het Glazen Huis Emmen. 

“Wat Ik het leukste vind aan mijn werk is het werken met jonge mensen die de ambitie hebben om kok te worden. Het enthousiasmeren van studenten voor het vak en het delen van mijn eigen ervaringen hierin, geeft mij veel voldoening. Samen met mijn collega's op de locatie streef ik ernaar het beste in de studenten naar boven te halen, zodat ze optimaal voorbereid worden op een carrière in de horeca of verdere ontwikkeling in vervolgopleidingen.” 

Het werken met jongvolwassenen en studenten geeft Ivan energie, maar hij waardeert ook de samenwerking met onderwijsprofessionals, zijn collega's, met wie hij een hecht team vormt. “We hebben veel voor elkaar over en streven gezamenlijk naar hetzelfde doel: het bieden van een uitstekende opleiding.” 

 

“Als oud-student voelde ik een sterke band. In mijn ogen is Drenthe College de beste werkgever die ik me kan wensen.” - Ivan

Ivan is zeer tevreden met zijn huidige functies. Hij heeft samen met zijn team al drie jaar op rij het certificaat voor beste Koksopleiding van Nederland gewonnen en wil deze prestatie voortzetten. Daarnaast werken ze aan de ontwikkeling van nieuw onderwijs op het gebied van horeca, waar veel tijd en energie in wordt gestoken. “Ik hoop dat dit zich over een aantal jaren zal vertalen in stijgende studentenaantallen en positieve waardering van de studenten. En als coördinator Evenementen wil ik graag doorgaan met de huidige activiteiten.” 

Ivan wordt dagelijks uitgedaagd in zijn werk. “Geen enkele dag is hetzelfde en de dynamiek binnen de horeca-opleidingen zorgt ervoor dat er altijd wel iets gebeurt. Deze voortdurende verandering en afwisseling maken het werk voor mij extra boeiend en bieden de nodige uitdagingen.” 

In zijn vrije tijd heeft Ivan een passie voor koken, iets wat hij altijd al graag thuis deed. “Tijdens de coronaperiode heb ik mij meer gericht op patisserie. Ik heb zelfs een Instagram-account (@kookmeester) om stapsgewijs, met behulp van tekst en foto's, uit te leggen hoe je bepaalde producten kunnen maken. Patisserie sprak mij aan omdat het eindproduct meteen thuis gegeten kan worden. Het bijhouden van het account kost veel tijd, maar het geeft mij ook veel positieve energie.” 

“Wat Drenthe College in mijn ogen de leukste werkgever maakt, is de aandacht voor haar medewerkers. Er is ruimte voor het vieren van successen met leuke attenties. Daarnaast worden er regelmatig opleidingstrajecten aangeboden en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.”