De verhalen van DC-medewerkers

Jannet Andries - Docent Nederlands en Communicatie

 

Jannet Andries is een gepassioneerde docent Nederlands en Communicatie bij Drenthe College. Ze vervult ook de rollen van coach en BPV-begeleider voor leerjaar 1. Je kunt Jannet vinden in het team zakelijke dienstverlening op locatie Ubbekingecamp Emmen. “Al 7 jaar werk ik hier met veel plezier en mijn ervaringen deel ik graag met jou.”  

Het werk van Jannet is gevarieerd en uitdagend. Naast het verzorgen van de reguliere lessen Nederlands voor leerjaar 1, 2 en 3, ontwikkelt ze toetsen en neemt ze het hele jaar door mondelinge examens af. “Elke woensdagmiddag kom ik samen met een selecte groep collega's om schriftelijke examens na te kijken, wat we gekscherend de 'Nakijkclub Nederlands Generiek' noemen. Daarnaast ben ik betrokken bij het (her)ontwerp van ons onderwijs, leereenheden en de veranderende rol van coach.” 

“De voldoening komt van het feit dat ik hen kan helpen groeien en het beste uit zichzelf kan halen.” - Jannet

Jannet geeft aan dat haar baan zo bijzonder is door de diversiteit aan taken. Dit zorgt voor talloze schakelmomenten. Als docent draagt Jannet vele petten en de afwisseling maakt elke dag anders. “Het contact met studenten is fantastisch! Door nieuwsgierig te zijn en interesse te tonen, kan ik hen optimaal begeleiden. Vooral bij studenten met dyslexie die hun strijd aangaan met Nederlands, ben ik trots als ze slagen. Een hoogtepunt is het mondelinge examen Gesprekken Voeren, waarbij we ook terugblikken op hun persoonlijke groei en successen. Als lob'er ben ik nauw betrokken bij hun ontwikkeling en werk ik soms samen met collega's, ouders en leerplichtambtenaren om hen te ondersteunen.”  

Dit werk past bij Jannet omdat ze nieuwsgierig, spontaan en in anderen geïnteresseerd is. “Ik houd van afwisseling en onverwachte uitdagingen. Samenwerken is essentieel, zowel met collega's als met studenten. Hoewel onze huidige maatschappij sterk op individualisme gericht is, hoop ik dat dit verandert.” 

De keuze voor Drenthe College als werkgever was snel gemaakt voor Jannet. “Mijn man werkte hier al en ik kende de school. Ik kon direct aan de slag. Ik begon aan de Veldlaan en ben later verhuisd naar Ubbekingecamp. Binnen DC hecht ik waarde aan verbinding en samenwerking. We hebben allemaal onze uitdagingen, maar dat maakt het werk juist interessant.  

De ambities van Jannet zijn vooral op de studenten gericht. “Ik wil studenten blijven begeleiden in hun carrière en binnen mijn team verder bouwen aan een hechte kerngroep. Recent begon ik met scholing als facilitator, een interessante stap die hopelijk leidt tot een facilitatorspool binnen DC.” 

Ook in Jannet haar vrije tijd zit ze niet stil. “In mijn vrije tijd tennis, wandel en windsurf ik graag. Daarnaast volg ik filosofielessen en neem ik deel aan Old School Windsurf-wedstrijden, zelfs internationaal. Verder ben ik vrijwilliger bij GroeiGrond in het Rensenpark, waar we samen tuinieren en sociale verbindingen leggen.”