De verhalen van DC-medewerkers

Kees Richters - Docent en Vertrouwenspersoon

 

Kees Richters is docent en vertrouwenspersoon. Met zijn drieëntwintig jaar werkervaring bij Drenthe College is Kees een vertrouwd gezicht op Cicero in Assen. “Docent en vertrouwenspersoon zijn is zeer veelzijdig werk, dat maakt het dan ook zo leuk. Vooral het contact met studenten en collega’s maakt mijn werk zo bijzonder.

Als docent geeft Kees onder andere lessen in Retail, Burgerschap en Assortimentskennis. Daarnaast vervult hij de rol van vertrouwenspersoon, waarbij hij voorzitter is van vergaderingen en gesprekken voert met studenten en docenten. “Wat ik het allerleukste vind aan dit werk is het contact met mensen en het investeren in hen. Het bijzondere aan mijn werk is dat ik merk dat mensen zich optrekken aan mijn positieve eigenschappen en dit later als positieve ervaring teruggeven. Dit werk past goed bij mij omdat ik graag mijn kennis deel en mensen stimuleer om waardevolle individuen te zijn. Het delen van kennis en anderen waarderen is iets wat ik erg belangrijk vind.”

“Drenthe College is voor mij niet alleen een werkgever, maar een plek waar ik mezelf kan ontwikkelen, uitdagen en mijn interesses kan volgen. Ik ben dankbaar voor de kansen die ze me hebben geboden.” - Kees

Kees heeft een mooi opleidingstraject achter de rug voordat hij bij Drenthe College kwam. “Mijn vooropleiding bestaat uit HAVO, gevolgd door verschillende Retail opleidingen, waaronder Middenstandsdiploma, Centraal Instituut voor Levensmiddelen met AGF specialisatie en DETEX Modespecialist. Daarnaast heb ik de Didactische aantekening BVE sector behaald aan Fontys.”

“Als kind speelde ik altijd al winkeltje en schooltje, dus deze beroepen zijn al met de paplepel ingegoten. Het was dus een logische keuze om in het onderwijs te gaan werken ook gezien de achtergrond van mijn ouders, grootouders en voorouders.”

Kees heeft drieëntwintig jaar geleden bewust voor Drenthe College gekozen. “Ik wou graag in de regio investeren en samenwerken met plaatselijke MKB. Bovendien woon ik al 56 jaar in Assen, dus het voelde als een goede match. Drenthe College is naar mijn mening een hele goede werkgever. Er worden mogelijkheden gecreëerd voor medewerkers. Nog belangrijker, Drenthe College staat midden in de maatschappij en heeft oog voor de regionale samenleving, wat ik erg waardeer.”

De ambitie van Kees is om gezond zijn onderwijs carrière te voltooien door minder in het primaire proces te werken en meer collega's te ondersteunen. Daarom is hij momenteel gecertificeerd  Amplitiedeskundige. “Ik hoop een kleine voetafdruk achter te laten in het verbeteren van het werkplezier van mijn 50+ collega's en daarbij te ondersteunen in het personeelsmanagement.”

“Drenthe College daagt mij uit door mijn ambitie om meer ondersteunend te zijn in een steeds verder digitaliserende werkomgeving. Het is een uitdaging waar ik met enthousiasme aan werk.”

In zijn vrije tijd heeft Kees verschillende hobby's. “Ik volg het koningshuis op de voet als royalty-watcher. Deze interesse heb ik vanuit mijn moeders' familie meegekregen. Ik vind het fascinerend om historie en geschiedenis te combineren en te archiveren, samen met het verleden en heden. Voor mij is de meerwaarde van deze hobby dat ik kennis vergaar van gerelateerde neven-onderwerpen, zoals kunst, muziek en mode. Het houdt mijn nieuwsgierigheid levendig en geeft me een bredere kijk op de wereld.”