Mike Ham en Damian Heidinga zijn onderdeel van het projectteam voor de Morocco Desert Challenge en hopen uiteindelijk deel uit te maken van de selectie die daadwerkelijk zal afreizen naar Marokko. Voor de rally zijn er diverse functies beschikbaar waarvoor verschillende skills nodig zijn. De studenten sleutelen elke week in hun vrije tijd aan de rallywagen en servicetruck die de groep zal begeleiden tijdens de rally. Daarnaast volgen ze diverse workshops om straks zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Alle studenten van de projectgroep zullen binnenkort hun voorkeur moeten uitspreken over de functie die ze graag willen vervullen. Deze keuze zullen ze schriftelijk onderbouwen en verdedigen. De begeleidende docenten staan vervolgens voor de zware taak om een keuze te maken wie er mee mag gaan naar Marokko.

Damian Heidinga is 22 jaar en woonachtig in Assen. Hij is momenteel tweedejaars student en volgt de niveau 3 opleiding. Via een medestudent werd Damian enthousiast gemaakt voor het project. "Het is een unieke kans en zal straks goed staan op mijn CV" aldus Damian. Hij hoopt na zijn opleiding een baan in de racewereld te vinden.

Mike Ham is 17 jaar en woonachting in Smilde. Hij is eerstejaars student van de niveau 4 opleiding. Mike wil werken in de rallywereld. Mike: "Via dit project kan ik mooi kijken of ik geschikt ben voor dit werk."