2-2-2023 

In april is het zover! Drie docenten en 5 studenten zullen dan afreizen naar de woestijn van Marokko om een rally van 3000 kilometer te gaan rijden: de Morocco Desert Challege (MDC). Een pittige uitdaging waarvoor je in goede conditie moet zijn. De voorbereiding is in volle gang en de teamleden krijgen daarbij ondersteuning van onze eigen studenten van Sport en Bewegen.


Toen Stijn ter Steege en Meike Lensen als onderdeel van hun opleiding Sport en Bewegen een keuzedeel moesten kiezen, kwam er een presentatie over de MDC voorbij. Voor beide studenten was het meteen duidelijk dat dit een project is waar ze onderdeel van willen uitmaken. Meike: ‘Rally’s kijken heeft sowieso mijn interesse en dat ik dit zo kan combineren met mijn opleiding is fantastisch’. Ook Stijn hoefde er niet lang over na te denken en wist meteen dat dit een unieke ervaring zou gaan worden. Beide studenten zijn ervan overtuigd een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het begeleiden van het team in Nederland en wie weet ook in Marokko zelf.


Stijn en Meike hebben via een intake met alle studenten bepaald hoe de conditie ervoor stond. Op basis van deze uitkomsten gingen ze aan de slag met trainingsschema’s en voedingsadviezen. Twee keer in de week zijn ze op het TT-instituut aanwezig tijdens de training. Naast conditie, kracht en voeding proberen ze ook met teambuilding de groep klaar te stomen voor Marokko.


Ook tijdens de race willen ze het team zo goed mogelijk begeleiden. Stijn en Meike zijn bezig met een proef waarmee ze tijdens de rally belangrijke data, zoals hartslag en vochtgehalte, via bijvoorbeeld een smartwatch af kunnen lezen. Op deze manier ontvangen ze tijdig belangrijke informatie over de gezondheid van de rallyrijders en kunnen ze daar, indien nodig, meteen naar handelen.


Vanuit Sport en Bewegen krijgen Stijn en Meike onder schooltijd de kans om de trainingen te begeleiden en voorbereidingen te treffen; een mooie samenwerking tussen de verschillende opleidingen binnen Drenthe College. Toch vereist het project ook inzet buiten schooltijd, iets wat Stijn en Meike er graag voor over hebben. Deze kans komt tenslotte niet vaak voorbij. Meike doet er alles aan om het team vanuit Nederland ondersteuning te bieden, maar Stijn hoopt uiteindelijk mee te mogen reizen naar Marokko.