Een verzorgd kapsel geeft de meeste mensen een goed gevoel. Als kapper help je daarbij. Je knipt, wast, föhnt, kleurt en stylet de haren van klanten en verkoopt haarverzorgende producten.
Dit ben jij:
Je vindt een goed kapsel belangrijk.Â
Je bent sociaal en maakt makkelijk een praatje met mensen.
Je werkt hygiënisch en nauwkeurig.
Onze kappersopleidingen zijn door de Keuzegids Mbo 2022 verkozen tot Beste opleiding van Nederland.
DC helpt je kiezen!
Een mbo-opleiding kiezen is een hele stap. We helpen je graag bij het vinden van een opleiding die bij je past. Kom in contact met onze studenten, bekijk onze opleidingswerelden, doe de beroepskeuzetest of plan een gesprek voor studiekeuzeadvies.
In de loop van het eerste studiejaar kies je een uitstroomrichting voor het vervolg van je opleiding: niveau 2 of niveau 3. Je loopbaanbegeleider helpt je bij het maken van die keuze. Ontdek hieronder jouw opleiding.
Deze opleiding leert jou de basis van het kappersvak. Dit betekent dat eenvoudige behandelingen aan bod komen, zoals knippen, föhnen, permanenten, watergolven en kleuren. Ook is klantadvies onderdeel van je leertraject. Na de opleiding weet jij klanten het juiste haar- en productadvies te geven en verlaten ze met een passend kapsel de salon.
Vakken:
Praktijkvakken: knippen, föhnen en kleur inzetten
Theorie haarverzorging
Sociale vaardigheden
Nederlands
Rekenen
Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)
BurgerschapÂ
Keuzedelen:
Visagie
Nagelstyling
Klantcontact en verkoop
Engels
Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.
Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.
Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.
Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!
Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er).
DC plus is de verzamelnaam voor alle extra activiteiten die je bij Drenthe College kunt doen naast je opleiding. Zoek je meer uitdaging of wil je jezelf ontwikkelen? Dan zijn er diverse excellentie-trajecten. Denk bijvoorbeeld aan Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.
Bij Drenthe College kan je verder studeren aan de opleiding Haarstylist Dame of Haarstylist Heer niveau 3. Tijdens deze opleiding leer je om zelfstandig te werken in een kapsalon.
Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en dat mensen mooi de deur uitgaan.
Praktische zaken
Lees hier alles wat je moet weten over de praktische zaken van de opleiding.
Ga je voltijd studeren en ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten.