Regiocampus

in MeppelDe Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Studenten en professionals van bedrijven en instellingen uit alle sectoren, waaronder Drenthe College Meppel, werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

Ontwikkeling en innovatie
De Regiocampus investeert in vernieuwing. Door het bundelen van competenties en kennis wil Regiocampus het innovatief vermogen van de regio verhogen en het onderwijs beter laten aansluiten op de arbeidsmarkt. Dit moet leiden tot een stimulans van de regionale werkgelegenheid.

Ondernemerspunt
Het Ondernemerspunt van de Regiocampus is dé plek waar onze studenten van onder andere Business College aan échte opdrachten vanuit het bedrijfsleven werken. Denk bijvoorbeeld aan: marktonderzoek, communicatie, organisatie van evenementen en innovaties. Zo wordt de binding van jong talent met de regio versterkt en de aansluiting op de arbeidsmarkt vergroot. Er wordt volop samengewerkt met verschillende opleidingen en scholen. Naast Drenthe College nemen ook RSG Stad & Esch, Deltion College, hogeschool Viaa en Windesheim deel aan het Ondernemerspunt.  

Heeft uw organisatie een project? Neem dan contact op met Sjoukje de Haan, projectleider Ondernemerspunt via 06 144 694 46 of ondernemerspunt@regiocampus.nl.

Samenwerking
De Regiocampus wordt gevormd door: Drenthe College, Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, gemeente Meppel, gemeente Steenwijkerland, gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk.