Welkom!

Leuk dat je bij ons komt studeren!

Tof dat je gekozen hebt voor een opleiding bij Drenthe College. Samen met jou proberen we daar een succes van te maken. Op deze pagina vind je een aantal praktische zaken die handig zijn voor de start van je studie. Ben je tweede-, derde of vierdejaarsstudent? Dan vind je de informatie op de portal.


Start schooljaar 2020/2021

Je wilt natuurlijk graag weten wanneer wij jou op één van onze locaties verwachten. Alle eerstejaarsstudenten vinden deze informatie op de website. Klik hieronder op de regio waar jij je opleiding gaat volgen. Alle relevante informatie vind je vervolgens onder de naam van jouw opleiding.

    Assen

    Emmen

    Meppel


Ben je tweede-, derde- of vierdejaars? Log dan in op de portal. De brieven zijn vanaf halverwege juli beschikbaar. Wil je weten wat de belangrijke data zijn voor komend schooljaar? Deze vind je in dit schema.Studieboeken & Licenties

Via de DC computeromgeving kun je jouw studieboeken en digitale lesmateriaal bestellen bij de MBO Webshop:

1. Ga naar https://portal.drenthecollege.nl
2. Log in met je studentgegevens; deze gegevens staan in de mail die je onlangs hebt ontvangen.
3. Ga naar de tegel “Boeken bestellen MBO Webshop”.

Je komt dan direct in de webshop en daar vind je de boekenlijst en leermiddelen die voor jou van toepassing zijn. Of bekijk hier de leermiddelenlijst van jouw opleiding. Studenten sprinthavo of sprintvwo bestellen hun boeken via van Dijk.

Bekijk deze video en ontdek hoe het precies werkt. Heb je alle informatie liever op papier? Dan klik je hier.

Levering
Na betaling zijn jouw digitale leermiddelen direct beschikbaar. Deze vind je op de werkplek van het DC (portal.drenthecollege.nl). Let op! Activeer je licenties pas op het moment dat ze nodig zijn in de les in verband met de looptijd. Je studieboeken ontvang je per pakketpost thuis. We houden je op de hoogte over de levering. Artikelen van school worden door school zelf uitgeleverd.


Digitale leerplek

De DC computeromgeving (portal) en je mailbox zijn rechtstreeks te bereiken via portal.drenthecollege.nl. Je kunt hierop inloggen met je persoonlijke studentgegevens:[studentnummer]@student.drenthecollege.nl en wachtwoord. Als eerstejaarsstudent heb je hier twee e-mails over ontvangen op je privé-emailadres. Heb je de mail(s) niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via 0800 88 12345. Zit je al langer bij ons op school dan zijn je inloggegevens bekend bij jou.

Magister
Drenthe College werkt met het studentenadministratiesysteem Magister. Hierin kun je o.a. je roostergegevens, aan- en afwezigheidsregistratie en cijfers raadplegen. Vanaf de startdatum van je opleiding kan je hier inloggen met je studentgegevens.

Office gratis downloaden
Met Office 365 kan je altijd en overal online werken. Je hebt toegang tot je mail (Outlook Webmail) en bestanden (Onedrive). Als student van Drenthe College kun je Office 2016 gratis downloaden:

1. Ga naar https://www.office.com
2. Log in met met je studentgegevens.
3. Klik op Office apps installeren.


Contact

Heb je vragen/opmerkingen of kun je de juiste informatie niet vinden? Neem dan contact op met het infoteam. Zij helpen je graag verder en zijn elke werkdag van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar.  

Telefoon: 0800 88 12345 (gratis)
WhatsApp: 06 30229732
E-mailinfo@drenthecollege.nl


Hulp nodig met het bestellen van boeken bij MBO Webshop? Neem contact op met MBO Webshop.
MBO Webshop is op werkdagen bereikbaar via:

Telefoon: 020-2105550
E-mail: info@mbowebshop.nl
Website: www.mbowebshop.nl