Voor decanen & mentoren

Drenthe College biedt ruim 140 mbo-opleidingen aan. Als decaan of mentor vervul je voor jouw leerlingen een belangrijke rol in het keuzeproces voor een passende mbo-opleiding. Drenthe College biedt ondersteuning met verschillende voorlichtingsactiviteiten, zodat jouw leerling de juiste keuze kan maken.
 • Een mbo-opleiding kiezen is een hele stap. Daarom helpen we leerlingen graag bij het vinden van een passende opleiding. Op deze verzamelpagina staat veel informatie. Ook kunnen leerlingen in gesprek met een student en/of studentadviseur.

 • Een dag(deel) ervaren hoe het leven van een mbo-student is, sfeer proeven op locatie en kennismaken met docenten; een waardevolle ervaring voor jouw leerlingen! Een meeloopdag geeft ze een uniek kijkje in onze school en opleidingen.

  Aanmelden meeloopdag


  Let op
  : vanwege de coronamaatregelen kunnen leerlingen zich momenteel niet inschrijven voor een meeloopdag. Zodra dit wél weer kan, informeren we de toeleverende scholen.

 • Vier keer per jaar verschijnt D∙Caan, een nieuwsbrief speciaal voor decanen en mentoren van scholen uit het voortgezet onderwijs. In deze nieuwsbrief lees je het nieuws van afgelopen periode en delen we alles op het gebied van onze voorlichtingsactiviteiten.

  Abonneren op de nieuwsbrief? Mail naar voorlichting@drenthecollege.nl

 • Iedereen met een diploma van het voortgezet onderwijs kan een mbo-opleiding volgen. Studenten hebben het recht om automatisch te worden toegelaten tot de mbo-opleiding van hun keuze als ze voldoen aan de wettelijke vooropleidingseisen en zich aanmelden vóór 1 april 2022.


  Bovenstaande regel geldt niet voor opleidingen met een Numerus Fixus. Voor deze opleidingen is het aantal opleidingsplaatsen beperkt en toelating wordt bepaald door middel van loting. Drenthe College hanteert een Numerus Fixus voor de volgende opleidingen:

 • De overstap van het voortgezet onderwijs naar een vervolgopleiding is best wel spannend voor veel leerlingen. Uiteraard willen wij er alles aan doen om er voor te zorgen dat de overgang naar Drenthe
  College soepel en prettig verloopt. Lees hier hoe we dat doen.Januari 2022

Open Huis - Ervaar DC!

Open Huis - Ervaar DC! vindt plaats op woensdag 26 & donderdag 27 januari! Op deze twee dagen kunnen je leerlingen onze locaties bezoeken en weer volop inspiratie op doen voor hun vervolgstudie.

Contact

Vragen en/of opmerkingen? Onderstaande contactpersonen staan jou graag te woord.

Regio Assen
Sonja Beverwijk
E. s.beverwijk-ribberink@drenthecollege.nl
T. 088 188 4604

Regio Emmen
Marian Hoiting
E. m.hoiting@drenthecollege.nl
T. 088 188 4225

Regio Meppel
Rajka Klingenberg
E. r.klingenberg@drenthecollege.nl
T. 088 188 4699

Algemeen
Infoteam Drenthe College
E. info@drenthecollege.nl
T. 088 188 4444