Kies je leerweg en regio

Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Regio
Meppel | Assen | Emmen
Als jouw gasten genieten, dan geniet jij ook!

Gasten laten genieten van een verrassende en smakelijke lunch, diner of tussendoortje, door jou klaargemaakt: dat is wat je wilt.

Dit ben jij:

  • Jij maakt de lekkerste gerechten.
  • Bespreekt menu's met collega’s, bereidt ze voor, kookt en proeft.
  • Je houdt de voorraad in de gaten.
  • Zorgt voor een schone, hygiënische keuken.

 

Door de Keuzegids mbo 2020 verkozen tot topopleiding

Super Last-minute Studiekeuze - Kies DC!

Donderdag 18 juni

Klik hier voor meer info!

De opleiding

Je leert zoveel mogelijk actief in de praktijk: in de opleidingskeuken van school en tijdens stages. Vanaf het eerste schooljaar loop je 2 dagen per week stage in een keuken of restaurant. Ontdek jouw opleiding hieronder.

  • Vakken:

    • Warenkennis 
    • Gastronomie  
    • Hygiëne 
    • Koken 
    • Keuken organiseren en inrichten
    • Nederlands
    • Rekenen
    • Engels
    • Burgerschap


    Keuzedelen:

    • Ondernemend gedrag
    • Wijnkennis
    • Eetcultuur en wensen
    • Arbo

  • Je doet naast de opleiding bij Drenthe College de beroepspraktijkvorming bij jouw eigen werkgever. Je bent zelf verantwoordelijk voor een arbeidsovereenkomst voor 18 tot 20 uur per week bij een werkgever binnen jouw opleidingsbranche. Erkende leerbedrijven kun je vinden op: www.stagemarkt.nl

    Je doet naast de opleiding bij Drenthe College de beroepspraktijkvorming bij jouw eigen werkgever. Je bent zelf verantwoordelijk voor een arbeidsovereenkomst voor 18 tot 20 uur per week bij een werkgever binnen jouw opleidingsbranche. Erkende leerbedrijven kun je vinden op: www.stagemarkt.nl

    Je doet naast de opleiding bij Drenthe College de beroepspraktijkvorming bij jouw eigen werkgever. Je bent zelf verantwoordelijk voor een arbeidsovereenkomst voor 18 tot 20 uur per week bij een werkgever binnen jouw opleidingsbranche. Erkende leerbedrijven kun je vinden op: www.stagemarkt.nl

  • Tijdens je opleiding word je begeleid door jouw LOB’er. Het kan zijn dat je tijdens de opleiding tegen problemen aanloopt. Geef dat aan bij je LOB’er, je kan daarna terecht bij StudentAdvies (StAd). Zo zorgen we dat jij met een diploma en vol vertrouwen de school verlaat.

  • Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw LOB'er.
Gave projecten, stages en meer

Uit de praktijk

Keuzegids mbo

2020
Topopleiding

Deze opleiding is verkozen tot topopleiding door de keuzegids mbo

Bibi winnaar Drentse kei

Na de opleiding

Je hebt je diploma op zak! Ga je aan de slag in jouw vakgebied of studeer je door? Check hieronder jouw mogelijkheden.

Ik wil het gasten graag naar hun zin maken.

Praktische zaken

Lees hier alles wat je moet weten over de praktische zaken van de opleiding.

De opleiding in beeld

Studenten benefietdiner bereiden nagerecht
Breng een groot deel door in de keuken!
Close-up voorgerecht
Stel je eigen menu samen
Studenten bereiden gerechten voor benefietdiner
Werken in de praktijk
Close-up nagerecht
Vergroot je kennis over ingrediënten
Studente koksopleiding leest recept in keuken
Leer alles over de keuken
Portret horeca student in keuken
In welke keuken werk jij?
Close-up dranken in de keuken
Voorbereiden, koken en proeven
Leidinggevende helpt horeca student in keuken
Leer welke gereedschappen je moet gebruiken

Ga jij werken als Kok?

Kom kennismaken!

13 jul

Zomervakantie! Lekker chillen en tot volgend schooljaar!

Meer mogelijkheden voor jou...

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Dienstverlening: Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BOL

De wereld vanHoreca en Facilitair

Facilitair Leidinggevende

Niveau 4 | Emmen | Assen | Meppel | BOL

Horeca Catering Manager

Niveau 4 | Emmen | Meppel | BOL

Horeca, Voeding of Voedingsindustrie Assistent

Niveau 1 / Entree | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL