Kies je leerweg en regio

Niveau
Niveau 2
Duur
2 jaar
Regio
Meppel | Assen | Emmen

Kok bij Drenthe College

Gasten laten genieten van een verrassende en smakelijke lunch, diner of tussendoortje, door jou klaargemaakt: dat is wat je wilt.

Dit ben jij:

  • Jij maakt de lekkerste gerechten.
  • Bespreekt menu's met collega’s, bereidt ze voor, kookt en proeft.
  • Je houdt de voorraad in de gaten.
  • Zorgt voor een schone, hygiënische keuken.

 

Door de Keuzegids mbo 2022 verkozen tot Topopleiding én beste koksopleiding van Nederland!

DC helpt je kiezen!

Een mbo-opleiding kiezen is een hele stap. We helpen je graag bij het vinden van een opleiding die bij je past. Kom in contact met onze studenten, bekijk onze opleidingswerelden, doe de beroepskeuzetest of plan een gesprek voor studiekeuzeadvies.

Klik hier voor meer info

Over de opleiding Kok

Je leert zoveel mogelijk actief in de praktijk: in de opleidingskeuken van school en tijdens stages. Vanaf het eerste schooljaar loop je 2 dagen per week stage in een keuken of restaurant. Ontdek jouw opleiding hieronder.

  • Vakken:

    • Warenkennis 
    • Gastronomie  
    • Hygiëne 
    • Koken 
    • Keuken organiseren en inrichten
    • Nederlands
    • Rekenen
    • Engels
    • Burgerschap


    Keuzedelen:

    • Ondernemend gedrag
    • Wijnkennis
    • Eetcultuur en wensen
    • Arbo

  • Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

    Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

    Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

  • Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

    Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!

  • Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er).

    DC plus is de verzamelnaam voor alle extra activiteiten die je bij Drenthe College kunt doen naast je opleiding. Zoek je meer uitdaging of wil je jezelf ontwikkelen? Dan zijn er diverse excellentie-trajecten. Denk bijvoorbeeld aan Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

Nieuws en Verhalen

Keuzegids mbo

2022
Nr. 1

Onze koksopleidingen zijn verkozen tot Beste opleiding van Nederland en Topopleiding.

Zelfstandig Werkend Kok: Jorn over werken en leren

Safeya Atta gaat naar NK Skills Heroes

Sjors over Gastheer/Gastvrouw

Merel over Horeca Catering Manager

Creatief met mocktails

Danique Ballast wint zilver bij Skills Heroes

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw: Mellanie over werken en leren

Na de opleiding

Je hebt je diploma op zak! Ga je aan de slag in jouw vakgebied of studeer je door? Check hieronder jouw mogelijkheden.

Ik wil het gasten graag naar hun zin maken.

Praktische zaken

Lees hier alles wat je moet weten over de praktische zaken van de opleiding.

De opleiding in beeld

Studenten benefietdiner bereiden nagerecht
Breng een groot deel door in de keuken!
Close-up voorgerecht
Stel je eigen menu samen
Studenten bereiden gerechten voor benefietdiner
Werken in de praktijk
Close-up nagerecht
Vergroot je kennis over ingrediënten
Studente koksopleiding leest recept in keuken
Leer alles over de keuken
Portret horeca student in keuken
In welke keuken werk jij?
Close-up dranken in de keuken
Voorbereiden, koken en proeven
Leidinggevende helpt horeca student in keuken
Leer welke gereedschappen je moet gebruiken

Ga jij werken als Kok?

Kom kennismaken!

09 mrt

Kom langs tijdens het Open Huis en ervaar DC!

10 mrt

Kom langs tijdens het Open Huis en kies DC!

01 apr

1 april is een belangrijke datum. Meld je vóór die datum aan, dan ben je er zeker van dat je in aanmerking komt voor de opleiding van jouw eerste keuze.

13 jun

In gesprek met een docent of studieadviseur. Stel al jouw vragen of doe een beroepskeuzetest!

Meer mogelijkheden voor jou...

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Dienstverlening: Medewerker Facilitaire Dienstverlening

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BOL

De wereld vanHoreca & Facilitair

Facilitair Leidinggevende

Niveau 4 | Emmen | Assen | Meppel | BOL

Horeca Catering Manager

Niveau 4 | Emmen | Meppel | BOL

Horeca, Voeding of Voedingsindustrie Assistent

Niveau 1 / Entree | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL