Kies je leerweg en regio

Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Regio
Meppel | Emmen
Samengevat
Studie in cijfers

Horeca Catering Manager

Als Horeca-Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling.

Dit ben jij:

  • Je bewaakt de (financiële) situatie.
  • Je ontwikkelt het ondernemingsplan en bent medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.
  • Je bent zakelijk, besluitvaardig en communicatief vaardig.
DC helpt je kiezen!

Een mbo-opleiding kiezen is een hele stap. We helpen je graag bij het vinden van een opleiding die bij je past. Kom in contact met onze studenten, bekijk onze opleidingswerelden, doe de beroepskeuzetest of plan een gesprek voor studiekeuzeadvies.

Klik hier voor meer info

De opleiding Horeca Catering Manager

De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok (niveau 2) of de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's. Na het tweede jaar sluit je niveau 2 af, na het derde jaar niveau 4.

Ontdek jouw mogelijkheden hieronder.

    • Warenkennis 
    • Gastronomie
    • Drankenkennis 
    • Hygiëne 
    • Gebouwenservice 
    • Veiligheid logistiek 
    • Financieel management
    • Algemeen management
    • Rekenen
    • Nederlands
    • Engels
    • Burgerschap

  • Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.
  • Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

    Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!

  • Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er).

    DC plus is de verzamelnaam voor alle extra activiteiten die je bij Drenthe College kunt doen naast je opleiding. Zoek je meer uitdaging of wil je jezelf ontwikkelen? Dan zijn er diverse excellentie-trajecten. Denk bijvoorbeeld aan Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

Nieuws en Verhalen

Merel over Horeca Catering Manager

Sjors over Gastheer/Gastvrouw

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw: Mellanie over werken en leren

Zelfstandig Werkend Kok: Jorn over werken en leren

Na de opleiding

Na 3 jaar op Drenthe College te hebben gestudeerd heb jij je diploma op zak.

  • Je kan jouw loopbaan starten in de horeca als Horeca Catering Manager bij bijvoorbeeld een hotel, (grand) café, restaurant, lunchroom of fastfoodbedrijf. Je kunt ook een eigen horecazaak beginnen.

  • Je kan doorstuderen aan het hbo. 

     

Ik wil het gasten graag naar hun zin maken.

Praktische zaken

Lees hier alles wat je moet weten over de praktische zaken van de opleiding.

De opleiding in beeld

Portret horeca studenten
Begin je eigen horecabedrijf!
Portretfoto horeca manager
Doe kennis op over leidinggeven
Foto interieur café
Werk in een horeca gerelateerd bedrijf
Horeca student afwassend in keuken
Een combinatie van praktijk en theorie
Interview met Horeca student in keuken
Leer koken
Horeca studenten in klaslokaal
Vergroot je warenkennis

Word jij Horeca Catering Manager?

Kom kennismaken!

07 okt

Ga mee op expeditie studiekeuze!

08 okt

Alles over studiekeuze op mbo, hbo en wo!

02 nov

Kom sfeer proeven op onze locaties en laat je informeren door onze docenten en studenten.

25 jan
15 mrt
Meer mogelijkheden voor jou...

Manager/Ondernemer Horeca

Niveau 4 | Emmen | BOL

Kok

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

De wereld vanHoreca & Facilitair

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Gastheer/Gastvrouw

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL