Kies je leerweg en regio

Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Regio
Meppel | Emmen
Samengevat
Studie in cijfers
Doe jij net een stapje extra voor jouw gasten?

Als Horeca-Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling.

Dit ben jij:

  • Je bewaakt de (financiële) situatie.
  • Je ontwikkelt het ondernemingsplan en bent medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.
  • Je bent zakelijk, besluitvaardig en communicatief vaardig.
Open Huis - Ontdek DC!

Om een goede indruk te krijgen van onze school en kennis te maken met onze opleidingen zijn op 5 november 2020 al onze locaties geopend tijdens ons Open Huis - Ontdek DC!

Klik hier voor meer info!

De opleiding

De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok (niveau 2) of de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's. Na het tweede jaar sluit je niveau 2 af, na het derde jaar niveau 4.

Ontdek jouw mogelijkheden hieronder.

    • Warenkennis 
    • Gastronomie
    • Drankenkennis 
    • Hygiëne 
    • Gebouwenservice 
    • Veiligheid logistiek 
    • Financieel management
    • Algemeen management
    • Rekenen
    • Nederlands
    • Engels
    • Burgerschap

  • Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Zo maak je vanaf het eerste jaar kennis met jouw toekomstige beroep. In overleg met jou, je vakdocent en LOB'er zorgen wij voor een goede stageplek. Erkende leerbedrijven vind je hier: www.stagemarkt.nl
  • Tijdens je opleiding word je begeleid door jouw loopbaanbegeleider. Het kan zijn dat je tijdens de opleiding tegen problemen aanloopt. Geef dat aan bij je LOB’er, je kan daarna terecht bij StudentAdvies (StAd). Zo zorgen we dat jij met een diploma en vol vertrouwen de school verlaat.

  • Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw LOB'er.
Gave projecten, stages en meer

Uit de praktijk

Student Merel aan het woord

Bibi winnaar Drentse kei

Na de opleiding

Na 3 jaar op Drenthe College te hebben gestudeerd heb jij je diploma op zak.

Ik wil het gasten graag naar hun zin maken.

Praktische zaken

Lees hier alles wat je moet weten over de praktische zaken van de opleiding.

  • Je bent in het bezit van minimaal één van onderstaande documenten:

    • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg.
    • Havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4.
    • Mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.
    • Specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.
  • Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten.

    Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

    • Boeken leerjaar 1 € 500,-
    • Boeken leerjaar 2 en 3 € 350,-
    • Kleding vanaf € 250,-
    • Messenset € 60,-
  • Boeken € 800,- 

    Rekenmachine

    Laptop

    Kleding € 385,-

    Horeca Catering Manager kok: messenset € 67,50

De opleiding in beeld

Student Horeca krijgt uitleg over serveren
Leren serveren
Portret horeca studenten
Begin je eigen horecabedrijf!
Portretfoto horeca manager
Doe kennis op over leidinggeven
Foto interieur café
Werk in een horeca gerelateerd bedrijf
Horeca student afwassend in keuken
Een combinatie van praktijk en theorie
Interview met Horeca student in keuken
Leer koken
Horeca studenten in klaslokaal
Vergroot je warenkennis

Word jij Horeca Catering Manager?

Kom kennismaken!

13 jul

Zomervakantie! Lekker chillen en tot volgend schooljaar!

31 aug

Leuk dat je er bent!

02 okt

Bezoek ons tijdens de Onderwijsbeurs Noordoost in de IJsselhallen in Zwolle. Ontdek onze werelden en ga met ons in gesprek.

10 okt

Herfstvakantie, even ontspannen!

05 nov

Kom langs tijdens het Open Huis en ontdek waar jouw interesse ligt.

23 nov

Kom meelopen bij de opleiding van jouw keuze!

07 dec

Kom meelopen bij de opleiding van jouw keuze!

19 dec

Fijne feestdagen!

11 jan

Kom meelopen bij de opleiding van jouw keuze!

28 jan

Ervaar DC en proef de sfeer tijdens de workshops op locatie.

15 feb

Ben je derdejaars leerling? En wil je meelopen? Dan is dit jouw week!

20 feb

Fijne vakantie!

08 mrt

Kom meelopen bij de opleiding van jouw keuze!

11 mrt

Stel jouw laatste vragen om zeker te zijn van jouw keuze!

22 mrt

Kom meelopen bij de opleiding van jouw keuze!

01 apr

1 april is een belangrijke datum: Meld je je voor die tijd dan ben zeker dat je in aanmerking komt voor de opleiding van jouw eerste keuze.

24 apr

Even opladen voor de laatste loodjes...

17 jul

Tot in september!

Meer mogelijkheden voor jou...

Manager/Ondernemer Horeca

Niveau 4 | Emmen | BOL

Kok

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

De wereld vanHoreca en Facilitair

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Gastheer/Gastvrouw

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL