Kies je leerweg en regio

Niveau
Niveau 4
Duur
3 jaar
Regio
Meppel | Emmen
Samengevat
Studie in cijfers
Doe jij net een stapje extra voor jouw gasten?

Als Horeca-Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling.

Dit ben jij:

  • Je bewaakt de (financiële) situatie.
  • Je ontwikkelt het ondernemingsplan en bent medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.
  • Je bent zakelijk, besluitvaardig en communicatief vaardig.
Open Huis - Kies DC!

Kom 13, 14 of 15 april naar ons Open Huis en Kies DC! Klik op onderstaande link voor meer info en meld je aan!

Klik hier om je aan te melden

De opleiding

De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok (niveau 2) of de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's. Na het tweede jaar sluit je niveau 2 af, na het derde jaar niveau 4.

Ontdek jouw mogelijkheden hieronder.

    • Warenkennis 
    • Gastronomie
    • Drankenkennis 
    • Hygiëne 
    • Gebouwenservice 
    • Veiligheid logistiek 
    • Financieel management
    • Algemeen management
    • Rekenen
    • Nederlands
    • Engels
    • Burgerschap

  • Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Zo maak je vanaf het eerste jaar kennis met jouw toekomstige beroep. In overleg met jou, je vakdocent en loopbaanbegeleider zorgen wij voor een goede stageplek. Erkende leerbedrijven vind je hier: www.stagemarkt.nl
  • Tijdens je opleiding word je begeleid door jouw loopbaanbegeleider. Het kan zijn dat je tijdens de opleiding tegen problemen aanloopt. Geef dat aan bij je loopbaanbegeleider, je kan daarna terecht bij StudentAdvies (StAd). Zo zorgen we dat jij met een diploma en vol vertrouwen de school verlaat.

  • Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanbegeleider.
Gave projecten, stages en meer

Uit de praktijk

Merel over Horeca Catering Manager

Bibi winnaar Drentse kei

Na de opleiding

Na 3 jaar op Drenthe College te hebben gestudeerd heb jij je diploma op zak.

  • Je kan jouw loopbaan starten in de horeca als Horeca Catering Manager bij bijvoorbeeld een hotel, (grand) café, restaurant, lunchroom of fastfoodbedrijf. Je kunt ook een eigen horecazaak beginnen.

  • Je kan doorstuderen aan het hbo. 

     

Ik wil het gasten graag naar hun zin maken.

Praktische zaken

Lees hier alles wat je moet weten over de praktische zaken van de opleiding.

De opleiding in beeld

Portret horeca studenten
Begin je eigen horecabedrijf!
Portretfoto horeca manager
Doe kennis op over leidinggeven
Foto interieur café
Werk in een horeca gerelateerd bedrijf
Horeca student afwassend in keuken
Een combinatie van praktijk en theorie
Interview met Horeca student in keuken
Leer koken
Horeca studenten in klaslokaal
Vergroot je warenkennis

Word jij Horeca Catering Manager?

Kom kennismaken!

24 apr

Even opladen voor de laatste loodjes...

01 mei

1 mei is een belangrijke datum: Meld je je voor die tijd dan ben zeker dat je in aanmerking komt voor de opleiding van jouw eerste keuze.

17 jun

Nog geen studiekeuze gemaakt? Kom naar de Super Last-Minute Studiekeuze - Kies DC!

17 jul

Tot in september!

Meer mogelijkheden voor jou...

Manager/Ondernemer Horeca

Niveau 4 | Emmen | BOL

Kok

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Klik

De wereld vanHoreca & Facilitair

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Gastheer/Gastvrouw

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL