Horeca Catering Manager

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

Als Horeca-Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling.


Lees meer

Horeca Catering Manager

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

Als Horeca-Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling.


Lees meer

Kies je leerweg en regio

Alles over deze opleiding

  • Introductie

    Als Horeca-Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling.

  • De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok (niveau 2) of de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's. Na het tweede jaar sluit je niveau 2 af, na het derde jaar niveau 4.

    Ontdek jouw mogelijkheden hieronder.

  • Vakken en keuzedelen

    • Warenkennis 
    • Gastronomie
    • Drankenkennis 
    • Hygiëne 
    • Gebouwenservice 
    • Veiligheid logistiek 
    • Financieel management
    • Algemeen management
    • Rekenen
    • Nederlands
    • Engels
    • Burgerschap

  • Stage

    Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

  • Onze begeleiding

    Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

    Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!

  • Versnellen of intensiveren

    Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er).

    Meer dan een Diploma is de verzamelnaam voor alle extra activiteiten die je bij Drenthe College kunt doen naast je opleiding. Zoek je meer uitdaging of wil je jezelf ontwikkelen? Dan zijn er diverse excellentie-trajecten. Denk bijvoorbeeld aan Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

  • Leslocaties

  • Aan het werk

    Je kan jouw loopbaan starten in de horeca als Horeca Catering Manager bij bijvoorbeeld een hotel, (grand) café, restaurant, lunchroom of fastfoodbedrijf. Je kunt ook een eigen horecazaak beginnen.

  • Verder studeren

    Je kan doorstuderen aan het hbo. 

     

  • Toelatingseisen

    Je bent in het bezit van minimaal één van onderstaande documenten:

    • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg.
    • Havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4.
    • Mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.
    • Specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.

  • Lesgeld

    Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten.

    Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

  • Boeken en overige kosten

    Boeken € 800,- 

    Rekenmachine

    Laptop

    Kleding € 385,-

    Horeca Catering Manager kok: messenset € 67,50

Nieuws en Verhalen

Horeca en Facilitair

 

Handel en Ondernemen

 

Handel en Ondernemen 2

Over Horeca Catering Manager 

“De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten.” - Nils

Over Manager/Ondernemer Horeca

“Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan.” - Alicia

Over Facilitair Leidinggevende

“Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed! .” - Sjors

Over Manager/Ondernemer Horeca

“Bij deze opleiding kan ik mezelf zijn. Je krijgt veel vrijheid om de dingen te doen op je eigen manier, zolang je het maar doet.” - Rowen

Word jij Horeca Catering Manager?

Kom kennismaken!

18 jun

Op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Laat je informeren door onze docenten en studenten!

27 jun

Op deze Open Dag kan jij al je vragen stellen over Sprinthavo en Sprintvwo!

Meer mogelijkheden voor jou...

Manager/Ondernemer Horeca

Niveau 4 | Emmen | BOL

Nieuw

Leidinggevende Keuken

Niveau 4 | Emmen | Meppel | BOL

De wereld vanHoreca & Facilitair

Facilitair Leidinggevende

Niveau 4 | Emmen | Assen | Meppel | BOL

Leidinggevende Bediening

Niveau 4 | Meppel | BOL

Kok

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Zelfstandig Werkend Kok

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Gastheer/Gastvrouw

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL