Horeca Catering Manager

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

Werken als leidinggevende in de horeca? Kies dan voor de opleiding Horeca Catering Manager!


Lees meer

Horeca Catering Manager

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen

Werken als leidinggevende in de horeca? Kies dan voor de opleiding Horeca Catering Manager!


Lees meer

Kies je leerweg en regio

Alles over deze opleiding

  • Introductie

    Werken als leidinggevende in de horeca? Kies dan voor de opleiding Horeca Catering Manager!

  • De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok (niveau 2) of de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's. Na het tweede jaar sluit je niveau 2 af, na het derde jaar niveau 4.

    Ontdek jouw mogelijkheden hieronder.

  • In het kort

    Meer weten over de opleiding Horeca Catering Manager? Hieronder vind je alle antwoorden op je vragen. Lees alles over de opleiding, na de opleiding, het beroep en praktische zaken. Staat je vraag of antwoord er toch niet tussen? Neem dan contact op en we helpen je verder.

    Is de opleiding Horeca Catering Manager iets voor jou?

    • Je vindt het leuk om met mensen te werken. Je zorgt ervoor dat je gasten het naar hun zin hebben en je kan goed samenwerken met je collega’s.
    • Je houdt van afwisseling. Met deze opleiding ben je breed inzetbaar in je vakgebied.
    • Je weet hoe belangrijk een goede hygiëne is.
    • Je steekt graag je handen uit de mouwen en vind het niet erg om hard te werken.

    Klinkt goed? Dan is de opleiding Horeca Catering Manager iets voor jou!

    Hoe ziet het beroep eruit?

    Je kiest voor de richting Kok of Gastheer/Gastvrouw. Daarnaast volg je de opleiding Facilitaire Dienstverlening. Dat betekent dat je allround en breed inzetbaar bent in de horeca en facilitaire dienstverlening. Met jouw vakkennis ben jij een fijne collega en weet jij als geen ander het je gasten naar de zin te maken. Hieronder vind je nog enkele kenmerken:

    • Je weet veel van verschillende gerechten en dranken.
    • Voor een goede voorraadbeheer zijn ze bij jou aan het juiste adres.
    • Je kan overzicht bewaren en leidinggeven aan je team. Als Horeca Catering Manager heb je de leiding over een afdeling van een hotel, restaurant of instelling.
    • Je weet wat er nodig is om je gasten een fijne ervaring te bezorgen.

    Over de opleiding

    De opleiding is een combinatie van de opleiding Facilitair Leidinggevende (niveau 4) en de opleiding Kok (niveau 2) of de opleiding Gastheer/Gastvrouw (niveau 2). Je krijgt dan ook twee diploma's. Na het tweede jaar sluit je niveau 2 af, na het derde jaar niveau 4.

    Ga jij werken als Horeca Catering Manager?

    Ben je inmiddels helemaal verkocht en weet je zeker dat de opleiding Horeca Catering Manager dé opleiding is die je wilt volgen? Schrijf je dan meteen in! Wil je toch liever eerst meer weten over de opleiding of kan je wel wat advies gebruiken? Neem dan contact op of maak gebruik van onze studiekeuzehulp.

    • Vakken en keuzedelen

      • Warenkennis 
      • Gastronomie
      • Drankenkennis 
      • Hygiëne 
      • Gebouwenservice 
      • Veiligheid logistiek 
      • Financieel management
      • Algemeen management
      • Rekenen
      • Nederlands
      • Engels
      • Burgerschap

    • Stage

      Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

    • Onze begeleiding

      Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

      Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!

    • Versnellen of intensiveren

      Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er).

      Meer dan een Diploma is de verzamelnaam voor alle extra activiteiten die je bij Drenthe College kunt doen naast je opleiding. Zoek je meer uitdaging of wil je jezelf ontwikkelen? Dan zijn er diverse excellentie-trajecten. Denk bijvoorbeeld aan Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

    • Leslocaties

    • Aan het werk

      Je kan jouw loopbaan starten in de horeca als Horeca Catering Manager bij bijvoorbeeld een hotel, (grand) café, restaurant, lunchroom of fastfoodbedrijf. Je kunt ook een eigen horecazaak beginnen.

    • Verder studeren

      Je kan doorstuderen aan het hbo. 

       

    • Toelatingseisen

      Je bent in het bezit van minimaal één van onderstaande documenten:

      • Vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg.
      • Havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4.
      • Mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.
      • Specialist diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.

    • Lesgeld

      Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten.

      Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

    • Boeken en overige kosten

      Boeken € 800,- 

      Rekenmachine

      Laptop

      Kleding € 385,-

      Horeca Catering Manager kok: messenset € 67,50

    Nieuws en Verhalen

    Horeca en Facilitair

     

    Handel en Ondernemen

     

    Handel en Ondernemen 2

    Over Horeca Catering Manager 

    “De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten.” - Nils

    Over Manager/Ondernemer Horeca

    “Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan.” - Alicia

    Over Facilitair Leidinggevende

    “Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed! .” - Sjors

    Over Manager/Ondernemer Horeca

    “Bij deze opleiding kan ik mezelf zijn. Je krijgt veel vrijheid om de dingen te doen op je eigen manier, zolang je het maar doet.” - Rowen

    Word jij Horeca Catering Manager?

    Kom kennismaken!

    18 jun

    Op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Laat je informeren door onze docenten en studenten!

    27 jun

    Op deze Open Dag kan jij al je vragen stellen over Sprinthavo en Sprintvwo!

    Meer mogelijkheden voor jou...

    Manager/Ondernemer Horeca

    Niveau 4 | Emmen | BOL

    Nieuw

    Leidinggevende Keuken

    Niveau 4 | Emmen | Meppel | BOL

    De wereld vanHoreca & Facilitair

    Facilitair Leidinggevende

    Niveau 4 | Emmen | Assen | Meppel | BOL

    Leidinggevende Bediening

    Niveau 4 | Meppel | BOL

    Kok

    Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

    Zelfstandig Werkend Kok

    Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

    Gastheer/Gastvrouw

    Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

    Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

    Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL