Kies je leerweg en regio

Niveau
Niveau 3
Duur
3 jaar
Regio
Meppel | Assen | Emmen
Met jouw kookkunsten laat jij je gasten genieten!

Met jouw kookkunsten zorg jij voor een verrassende en smakelijke lunch, diner of tussendoortje. Jij bent te vinden in bijvoorbeeld de keuken van een restaurant, hotel of eetcafé.

Let op: de opleiding is een combinatie tussen BOL en BBL. Het eerste studiejaar is BOL en het tweede en derde studiejaar volg je als BBL.


Dit ben jij:

  • Je denkt mee over het verbeteren van de menukaart, de organisatie en de kosten.
  • Met collega’s bespreek je de menu's, verdeel je de taken, bereid je voor, kook en proef je gerechten.
  • Jij zorgt dat er voldoende voorraad is en dat gerechten op het juiste moment klaar zijn.

 

Door de Keuzegids mbo 2021 verkozen tot topopleiding én beste koksopleiding van Nederland!

(Online) Proefstuderen - Ervaar DC!

Kom in februari of maart een opleiding ervaren door middel van voorlichting, praktijkopdrachten en/of leuke ervaringsverhalen van studenten! Meer info via onderstaande link.

Klik hier voor meer info!

De opleiding

Een groot deel van de opleiding breng je door in een keuken: in school of op je stageplek. Je leert veel over koken en alles wat daar mee te maken heeft. Meer weten? Lees hieronder verder.

    • Koken en hygiëne 
    • Keuken inrichten en organiseren
    • Warenkennis
    • Hygiëne 
    • Gastronomie 
    • Kostprijs- en inkoopberekening
    • Nederlands
    • Engels
    • Rekenen
    • Loopbaanoriëntatie
    • Burgerschap


    Keuzedelen:

    • Ondernemend gedrag
    • Wijnkennis
    • Eetcultuur en wensen
    • Arbo

  • Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Zo maak je vanaf het eerste jaar kennis met jouw toekomstige beroep. In overleg met jou, je vakdocent en loopbaanbegeleider zorgen wij voor een goede stageplek. Erkende leerbedrijven kan je vinden op www.stagemarkt.nl

    Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Zo maak je vanaf het eerste jaar kennis met jouw toekomstige beroep. In overleg met jou, je vakdocent en loopbaanbegeleider zorgen wij voor een goede stageplek. Erkende leerbedrijven kan je vinden op www.stagemarkt.nl

    Tijdens je stage ga je wat je op school leert, gebruiken in de praktijk. Zo maak je vanaf het eerste jaar kennis met jouw toekomstige beroep. In overleg met jou, je vakdocent en loopbaanbegeleider zorgen wij voor een goede stageplek. Erkende leerbedrijven kan je vinden op www.stagemarkt.nl

  • Tijdens je opleiding word je begeleid door jouw loopbaanbegeleider. Het kan zijn dat je tijdens de opleiding tegen problemen aanloopt. Geef dat aan bij je loopbaanbegeleider, je kan daarna terecht bij StudentAdvies (StAd). Zo zorgen we dat jij met een diploma en vol vertrouwen de school verlaat.

  • Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanbegeleider.
Gave projecten, stages en meer

Uit de praktijk

Keuzegids mbo

2020
Topopleiding

Deze opleiding is verkozen tot topopleiding door de keuzegids mbo

Zelfstandig Werkend Kok: Jorn over werken en leren

Bibi winnaar Drentse kei

Na de opleiding

Je hebt je diploma op zak! Ga je aan de slag in jouw vakgebied of studeer je door? Check hieronder jouw mogelijkheden.

  • Je kan aan de slag als zelfstandig werkend kok in een restaurant, hotel of café. 

  • Je kan verder studeren aan een niveau 4 opleiding, zoals Gespecialiseerd Restaurant Kok en Leidinggevende Keuken. 

Ik wil het gasten graag naar hun zin maken.

Praktische zaken

Lees hier alles wat je moet weten over de praktische zaken van de opleiding.

De opleiding in beeld

Studenten benefietdiner bereiden nagerecht
Breng een groot deel door in de keuken!
Close-up voorgerecht
Stel je eigen menu samen
Studenten bereiden gerechten voor benefietdiner
Werken in de praktijk
Close-up nagerecht
Vergroot je kennis over ingrediënten
Studente koksopleiding leest recept in keuken
Leer alles over de keuken
Portret horeca student in keuken
In welke keuken werk jij?
Close-up dranken in de keuken
Voorbereiden, koken en proeven
Leidinggevende helpt horeca student in keuken
Leer welke gereedschappen je moet gebruiken

Word jij Zelfstandig Werkend Kok?

Kom kennismaken!

15 feb

Kom (online) proefstuderen! Ervaar onze opleidingen door middel van voorlichting, praktijkopdrachten en/of leuke ervaringsverhalen van studenten!

20 feb

Fijne vakantie!

08 mrt

Kom (online) proefstuderen! Ervaar onze opleidingen door middel van voorlichting, praktijkopdrachten en/of leuke ervaringsverhalen van studenten!

22 mrt

Kom (online) proefstuderen! Ervaar onze opleidingen door middel van voorlichting, praktijkopdrachten en/of leuke ervaringsverhalen van studenten!

01 apr

1 april is een belangrijke datum: Meld je je voor die tijd dan ben zeker dat je in aanmerking komt voor de opleiding van jouw eerste keuze.

24 apr

Even opladen voor de laatste loodjes...

17 jul

Tot in september!

Meer mogelijkheden voor jou...

Kok

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Gastheer/Gastvrouw

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

De wereld vanHoreca & Facilitair

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Horeca Catering Manager

Niveau 4 | Emmen | Meppel | BOL