Leidinggevende Hospitality

Horeca & Facilitair

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Emmen, Meppel

Wil je de touwtjes in handen en in de horeca werken? Kies voor de opleiding Leidinggevende Hospitality!

Lees meer

Wegwijs in het mbo

Maak kennis met het mbo in een live webinar

Klik hier om je aan te melden!
16
oktober

Kies je leerweg en regio

Wegwijs in het mbo

Maak kennis met het mbo in een live webinar

Klik hier om je aan te melden!
16
oktober

Het beroep

Als leidinggevende hospitality geef je leiding aan je team van een gastvrije organisatie. Je bent er verantwoordelijk voor dat alles soepel verloopt. Je maakt een personeelsplanning en verdeelt de taken. Je houdt de financiën bij en je bent verantwoordelijk voor de inkoop van producten en de voorraad. Je bent ook bezig met de frontoffice, sales, marketing en administratie. Je hebt een hele afwisselende baan. 

Alles over deze opleiding

In het kort

Tijdens de opleiding Leidinggevende Hospitality word je opgeleid om je eigen horecabedrijf te beginnen of om leiding te geven in een horecabedrijf. Denk aan een hotel, restaurant, vakantiepark of zelfs cruiseschip. Je leert alles over leidinggeven, gasten ontvangen en adviezen geven. Je leert veel in de praktijk tijdens de stage.   

Stage

Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een goedgekeurd leerbedrijf. Deze vind je op stagemarkt.nl.

Onze begeleiding

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die jou begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er. 
 
Misschien heb je ook behoefte aan extra begeleiding. Wij werken met professionals binnen en buiten de school. Zij hebben ervaring met begeleiding bij bijvoorbeeld financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen. Ook bieden ze hulp bij Passend Onderwijs. 

Haal meer uit je opleiding

Het is mogelijk om jezelf uit te dagen en zo meer uit je diploma te halen. Door bijvoorbeeld te versnellen. Dit overleg je met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er). Het hangt af van jouw ervaring en inzet.  
 
Bij Drenthe College kun je extra activiteiten doen naast je opleiding. Dit heet DC Plus. Er zijn ook verschillende excellentie-trajecten. Zo kan je jezelf verder ontwikkelen. Dit zijn bijvoorbeeld Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

Vakken en keuzedelen

Deze vakken krijg je:

  • Gastvrijheid
  • Leidinggeven
  • Warenkennis/Drankenkennis 
  • (Hotel)Management
  • Personeelsorganisatie
  • Algemeen financieel management
  • Gezonde voeding en gastronomie
  • Sociale hygiëne
  • Inkoop en voorraadbeheer
  • Doorstroom AD Hogere Hotelschool NHL Stenden met versnelling
  • Nederlands, Engels, Spaans, Duits
  • Rekenen
  • LOB
  • Burgerschap

Na de opleiding

Aan het werk

Als leidinggevende hospitality kan je aan het werk als leidinggevende of als ondernemer van een horecabedrijf. Je kan dus je eigen horecazaak beginnen. 

Verder studeren

Je kan doorstromen naar het hbo. Met deze opleiding kan je de hbo-opleiding Hogere Hotelschool aan NHL Stenden versneld doorlopen. 

Praktisch

Past deze opleiding bij jou? Duimpje omhoog!

  • Je wilt leren leidinggeven en verantwoordelijkheid dragen
  • Je vindt gastvrijheid belangrijk
  • Je houdt van afwisseling en samenwerken
  • Je kan goed tegen stress
Past deze opleiding bij jou?

Nieuws en Verhalen

Horeca en Facilitair

 
 
 
 

Over

"De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten." - Nils

Over Leidinggevende Hospitality

""Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan."" - Alicia

Over Leidinggevende Hospitality

"Bij deze opleiding kan ik mezelf zijn. Je krijgt veel vrijheid om de dingen te doen op je eigen manier, zolang je het maar wel doet." - Rowen

Over Facilitair Leidinggevende

"Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed!" - Sjors

De opleiding in beeld

001 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108667
002 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108673
005 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108695
006 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108701
014 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108739
013 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108736
012 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108728
011 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108726
015 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108741
016 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108748
017 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108755
019 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108768
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105072
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105066
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR104996
020 Manager Ondernemer Horeca Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2022 IR108774
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105076
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105080
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105089
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105101
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105121
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105118
MOH Joost Manning Drenthe College Iris Sijbom Fotografie 2023 IR105104

Word jij Leidinggevende Hospitality?

Kom kennismaken!

18 mrt.

Meer mogelijkheden voor jou...

Horeca Catering Manager

Zelfstandig Werkend Kok

De wereld vanHoreca & Facilitair

Zelfstandig Medewerker Hospitality

Facilitair Leidinggevende