Leidinggevende Keuken

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Meppel | Emmen

Jij weet van aanpakken en bent verantwoordelijk voor de werkzaamheden in de keuken. Je hebt een leidinggevende functie, maar hebt daarnaast ook een grote passie voor het koksvak. Samen met jouw...
Lees meer

Leidinggevende Keuken

  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Meppel | Emmen

Jij weet van aanpakken en bent verantwoordelijk voor de werkzaamheden in de keuken. Je hebt een leidinggevende functie, maar hebt daarnaast ook een grote passie voor het koksvak. Samen met jouw...
Lees meer

Kies je leerweg en regio

Alles over deze opleiding

  • Introductie

    Jij weet van aanpakken en bent verantwoordelijk voor de werkzaamheden in de keuken. Je hebt een leidinggevende functie, maar hebt daarnaast ook een grote passie voor het koksvak. Samen met jouw team maak je de lekkerste gerechten!

  • Tijdens deze opleiding staat ambacht centraal. Een groot deel breng je door in een keuken: in school of op je stage-/werkplek. Je leert veel over koken en leidinggeven en alles wat daar mee te maken heeft.

    Meer weten? Lees hieronder meer over de opleiding.

  • Vakken en keuzedelen

    • Koken en hygiëne 
    • Keuken inrichten en organiseren
    • Warenkennis
    • Hygiëne 
    • Gastronomie 
    • Kostprijs- en inkoopberekening
    • Financieel management 
    • Leidinggeven 
    • Marketing en communicatie 
    • Nederlands
    • Engels
    • Rekenen
    • Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)
    • Burgerschap


    Keuzedelen:

    • Ondernemend gedrag N3-4
    • Doorstroom hbo
    • Van grond tot mond
    • Wijnkennis 2
    • ARBO 3-4

  • Stage

    Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

    Let op: de opleiding is een combinatie tussen BOL en BBL. Het eerste studiejaar is BOL en het tweede en derde studiejaar volg je als BBL.

    Bij de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) ga je naar school en doe je praktijkervaring op tijdens je stage. Stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

  • Onze begeleiding

    Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die je begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

    Misschien heb je daarnaast ook behoefte aan aanvullende begeleiding. Drenthe College heeft een uitgebreid netwerk van professionals binnen en buiten de school. Zij hebben veel ervaring met het begeleiden van hulpvragen op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen of een bepaalde vorm van Passend Onderwijs. Je staat er nooit alleen voor!

  • Versnellen of intensiveren

    Het is mogelijk om jouw opleiding te versnellen of intensiveren. Dit hangt af van jouw ervaring en inzet. Dit doe je in overleg met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er).

    Meer dan een Diploma is de verzamelnaam voor alle extra activiteiten die je bij Drenthe College kunt doen naast je opleiding. Zoek je meer uitdaging of wil je jezelf ontwikkelen? Dan zijn er diverse excellentie-trajecten. Denk bijvoorbeeld aan Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

  • Leslocaties

  • Aan het werk

    Als leidinggevende keuken kun je o.a. werken in de keuken van een hotel, restaurant, of vergader-/congrescentrum. Naast uitvoerende werkzaamheden in de keuken, zoals het bereiden van maaltijden, heb je ook ook leidinggevende taken. 

  • Verder studeren

    Je kan doorstuderen aan het hbo, bijvoorbeeld Hogere Hotelschool Emmen (NHL Stenden) of PTH docentenopleiding consumptieve technieken.

  • Toelatingseisen

    Je bent in het bezit van minimaal één van onderstaande documenten:

    • Vmbo -diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg.
    • Havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4.
    • Mbo-diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.
    • Specialist: diploma niveau 3 of 4 voor eenzelfde beroep of beroepencategorie.

  • Lesgeld

    Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten. Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

    Ga je voltijd studeren? Dan betaal je wettelijk lesgeld aan DUO. Kijk op de site van DUO voor de actuele studiekosten. Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties.

  • Boeken en overige kosten

    • Boeken 1e jaar: € 500,-
    • Boeken 2e en 3e jaar (samen): € 150,-
    • Kleding: € 185,-

    Bovenstaande prijzen zijn onder voorbehoud.

Nieuws en Verhalen

Horeca en Facilitair

 

Handel en Ondernemen

 

Handel en Ondernemen 2

Over Horeca Catering Manager 

“De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten.” - Nils

Over Manager/Ondernemer Horeca

“Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan.” - Alicia

Over Facilitair Leidinggevende

“Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed! .” - Sjors

Over Manager/Ondernemer Horeca

“Bij deze opleiding kan ik mezelf zijn. Je krijgt veel vrijheid om de dingen te doen op je eigen manier, zolang je het maar doet.” - Rowen

De opleiding in beeld

Kok roert in de pan en snijdt komkommer
Koks met plezier in de keuken
Kok snijdt komkommer en kijkt in camera
Kok roert in de pan en kijkt in camera
Detailfoto van bord met salade
Detailfoto taco's
Kok bereidt taco's
Taco's en salade op een bord
Kok bij keukenmachine
Kok in de keuken
Kok kijkt de camera in
Detailfoto kok bezig met bereiden eten
Kok bakt ei
Kok met pepermolen
Koks lachen naar de camera
Kok legt eten op bord
kok legt eten uit pan op bord
Kok en docent in de keuken
Kok kijkt lachend in de camera
Kok haalt eten uit de oven
Kok met ovenschaal bij de oven
Kok is vlees aan het braden
Kok bij green egg
Kok haalt vlees uit de green egg
close up kok bij green egg
Kok roert door pan
Kok bij pan kijkt camera in
Twee koks kijken lachend de pan in
Koks krijgen instructie van docent
Drie koks krijgen les van docent
Koks krijgen instructie over snijden vlees

Word jij Leidinggevende Keuken?

Kom kennismaken!

11 dec

Kom sfeerproeven en ervaar het studentenleven op DC!

15 jan

Kom sfeerproeven en ervaar het studentenleven op DC!

24 jan

Kom sfeer proeven op onze locaties en laat je informeren door onze docenten en studenten.

29 jan

Kom sfeerproeven en ervaar het studentenleven op DC!

04 mrt

Kom sfeerproeven en ervaar het studentenleven op DC!

13 mrt

Kom sfeer proeven op onze locaties en laat je informeren door onze docenten en studenten.

18 mrt

Kom sfeerproeven en ervaar het studentenleven op DC!

01 apr

1 april is een belangrijke datum. Meld je vóór die datum aan, dan ben je er zeker van dat je in aanmerking komt voor de opleiding van jouw eerste keuze.

08 apr

Kom sfeerproeven en ervaar het studentenleven op DC!

18 jun

Op zoek naar een geschikte mbo-opleiding? Laat je informeren door onze docenten en studenten!

Meer mogelijkheden voor jou...

Kok

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Gastheer/Gastvrouw

Niveau 2 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

De wereld vanHandel & Ondernemen

Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw

Niveau 3 | Emmen | Assen | Meppel | BBL | BOL

Horeca Catering Manager

Niveau 4 | Emmen | BOL