Zorg jij voor bijzondere en originele gerechten op de menukaart? Kies voor de opleiding Gespecialiseerd Kok!
Lees meerKies je leerweg en regio
Alles over deze opleiding
In het kort
Tijdens de opleiding leer je alles over bijzondere kooktechnieken en ingrediënten. Je leert meer over alle specialismen in de keuken, zoals de koude en warme keuken en patisserie. Daarnaast leer je ook meer over leidinggeven en plannen.
Leerwerkplek
Bij de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) combineer je werken en leren. Om een BBL-opleiding te volgen ben je 16 jaar of ouder. Je werkt 20 tot 32 uur in je eigen gekozen goedgekeurde leerbedrijf. Deze vind je op leerbanenmarkt.nl. Daarnaast kom je 1 dag in de week op school voor je theorielessen. Vanuit school hebben we contacten met leerbedrijven in de regio en daar buiten. Wij helpen jou graag bij het vinden van een geschikt leerwerkbedrijf.
Onze begeleiding
Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die jou begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.
Misschien heb je ook behoefte aan extra begeleiding. Wij werken met professionals binnen en buiten de school. Zij hebben ervaring met begeleiding bij bijvoorbeeld financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen. Ook bieden ze hulp bij Passend Onderwijs.
Haal meer uit je opleiding
Het is mogelijk om jezelf uit te dagen en zo meer uit je diploma te halen. Door bijvoorbeeld te versnellen. Dit overleg je met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er). Het hangt af van jouw ervaring en inzet.
Bij Drenthe College kun je extra activiteiten doen naast je opleiding. Dit heet DC Plus. Zo kan je jezelf verder ontwikkelen. Dit zijn bijvoorbeeld Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.
Vakken en keuzedelen
Deze vakken krijg je:
- Gastronomie
- Moleculaire gastronomie/fermentatieproces
- Warenkennis
- Patisserie
- Boulangerie
- Personeelsmanagement
- Wijnspijs
- Nederlands, Engels
- Rekenen
- Loopbaanoriëntatie
Met keuzedelen kan je verbreden en verdiepen. Bijvoorbeeld:
- Ondernemend gedrag
- Wijnkennis
- Bierkennis
- Gastvrije kok
- Aziatische keuken
- Vegan keuken
- Regionale producten
- Eetcultuur en wensen
- Arbo
Na de opleiding
Aan het werk
Met je diploma op zak kan jij je ontwikkelen tot chef-kok in de keuken van de luxere hotels en restaurants.
Verder studeren
Je kan na deze opleiding verder studeren op het hbo. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Voedingsmiddelentechnologie.
Praktisch
-
Toelating
Je kan de opleiding volgen als je één van deze documenten/bewijzen hebt:
- Mbo-diploma Kok (niveau 2) + getuigschrift van een niveau 4 erkend leerbedrijf
- Mbo-diploma Zelfwerkend Kok (niveau 3)
-
Lesgeld
Ga je deeltijd studeren? Dan betaal je cursusgeld aan Drenthe College. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor de actuele studiekosten. Naast het lesgeld zijn er ook kosten voor bijvoorbeeld persoonlijke schoolspullen, boeken en licenties
-
Leslocaties
- Assen - Anne de Vriesstraat 70
-
Heb je nog vragen?
Past deze opleiding bij jou? Duimpje omhoog!
- Je kan goed overzicht bewaren
- Je bent creatief en leergierig
- Je bent een aanpakker
- Je kan goed werken onder tijdsdruk
Nieuws en verhalen
Horeca en Facilitair
Over Horeca Catering Manager
"De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten." - Nils
Over Leidinggevende Hospitality
""Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan."" - Alicia