Gespecialiseerd Kok

Horeca & Facilitair

  • Niveau 4
  • 2 jaar
  • Assen

Zorg jij voor bijzondere en originele gerechten op de menukaart? Kies voor de opleiding Gespecialiseerd Kok!

Lees meer

Kies je leerweg en regio

Alles over deze opleiding

In het kort

Tijdens de opleiding leer je alles over bijzondere kooktechnieken en ingrediënten. Je leert meer over alle specialismen in de keuken, zoals de koude en warme keuken en patisserie. Daarnaast leer je ook meer over leidinggeven en plannen.

Leerwerkplek

Bij de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) combineer je werken en leren. Om een BBL-opleiding te volgen ben je 16 jaar of ouder. Je werkt 20 tot 32 uur in je eigen gekozen goedgekeurde leerbedrijf. Deze vind je op leerbanenmarkt.nl. Daarnaast kom je 1 dag in de week op school voor je theorielessen. Vanuit school hebben we contacten met leerbedrijven in de regio en daar buiten. Wij helpen jou graag bij het vinden van een geschikt leerwerkbedrijf. 

Onze begeleiding

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk. Tijdens je opleiding krijg je een loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er) die jou begeleidt bij je studievoortgang en ontwikkeling. Je kunt altijd terecht bij jouw LOB’er.

Misschien heb je ook behoefte aan extra begeleiding. Wij werken met professionals binnen en buiten de school. Zij hebben ervaring met begeleiding bij bijvoorbeeld financiële, persoonlijke of gezondheidsproblemen. Ook bieden ze hulp bij Passend Onderwijs.

Haal meer uit je opleiding

Het is mogelijk om jezelf uit te dagen en zo meer uit je diploma te halen. Door bijvoorbeeld te versnellen. Dit overleg je met jouw loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB’er). Het hangt af van jouw ervaring en inzet.

Bij Drenthe College kun je extra activiteiten doen naast je opleiding. Dit heet DC Plus. Zo kan je jezelf verder ontwikkelen. Dit zijn bijvoorbeeld Skills, Topacademie en stagelopen in het buitenland.

Vakken en keuzedelen

Deze vakken krijg je:

  • Gastronomie
  • Moleculaire gastronomie/fermentatieproces
  • Warenkennis
  • Patisserie 
  • Boulangerie
  • Personeelsmanagement
  • Wijnspijs
  • Nederlands, Engels
  • Rekenen
  • Loopbaanoriëntatie

Met keuzedelen kan je verbreden en verdiepen. Bijvoorbeeld:

  • Ondernemend gedrag
  • Wijnkennis
  • Bierkennis
  • Gastvrije kok
  • Aziatische keuken
  • Vegan keuken
  • Regionale producten
  • Eetcultuur en wensen
  • Arbo

Na de opleiding

Aan het werk

Met je diploma op zak kan jij je ontwikkelen tot chef-kok in de keuken van de luxere hotels en restaurants.

Verder studeren

Je kan na deze opleiding verder studeren op het hbo. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Voedingsmiddelentechnologie.

Praktisch

Past deze opleiding bij jou? Duimpje omhoog!

  • Je kan goed overzicht bewaren
  • Je bent creatief en leergierig
  • Je bent een aanpakker
  • Je kan goed werken onder tijdsdruk
Past deze opleiding bij jou?

Nieuws en verhalen

Horeca en Facilitair

Over Horeca Catering Manager

"De Topacademie is een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen en wat je leert kun je meteen toepassen in je schoolopdrachten." - Nils

Over Leidinggevende Hospitality

""Ik kijk uit naar mijn stage en alle andere activiteiten die mij nog te wachten staan."" - Alicia

Over Leidinggevende Hospitality

"Bij deze opleiding kan ik mezelf zijn. Je krijgt veel vrijheid om de dingen te doen op je eigen manier, zolang je het maar wel doet." - Rowen

Over Facilitair Leidinggevende

"Student zijn op DC bevalt goed! De communicatie is prima en de sfeer op school is altijd goed!" - Sjors

Word jij Gespecialiseerd Kok?

Kom kennismaken!

18 mrt.

Meer mogelijkheden voor jou...

Zelfstandig Werkend Kok

Leidinggevende Hospitality

De wereld vanHoreca & Facilitair

Facilitair Leidinggevende

Horeca Catering Manager

Leidinggevende Keuken