Mijn Selectie +
Print paginaDirect aanmelden

Handhaver toezicht en veiligheid

Samenvatting opleiding:

BOL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 3, Assen Anne de Vriesstraat
Beschikbare plaatsen: 22 Duur: 2-3 jaren Jongeren
De opleiding
Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor deze opleiding. Je kunt je nog wel aanmelden voor de opleiding Beveiliging.

Handhaver toezicht en veiligheid is een Mbo topopleiding 2019

Je maakt tijdens de opleiding kennis met aspecten van het beroep van toezichthouder. Je krijgt les in vakken die je nodig hebt voor je toekomstige beroep, een aantal algemene vakken en je gaat op stage.
Tijdens je opleiding staan de volgende kerntaken centraal:

-Toezien op orde en veiligheid in het publieke domein
-Optreden bij incidenten en calamiteiten
-Dienstverlenende werkzaamheden uitvoeren

Tijdens de opleiding krijg je de volgende lessen:
BOA (theorie en praktijk), WKPV 1 en 2, Zelfverdediging, Sport, Rots en water, Digitale vaardigheden, MFA, Projecten, Nederlands, Engels, Rekenen, LOB en Burgerschap

Wat moet je kunnen
Je bent communicatief sterk. Je bent betrouwbaar, integer, flexibel, daadkrachtig, raakt niet gauw in paniek en houdt overzicht, ook bij heftige incidenten. Je vindt het leuk om mensen te helpen en werkt graag en goed samen in teamverband. Je beschikt over een goede lichamelijk gezondheid en conditie.
N.B.
Zelfdiscipline is een vereiste.
In deze opleiding zit een zeer groot deel theorie op het gebied van rechts- en wetskennis. Hier hoort huiswerk en zelfstudie bij.

Bekijk hier de studiebijsluiter

Wat leer je tijdens de opleiding
  • - Veiligheidsnetwerken
  • - Zakelijke communicatie
  • - Aanhouding en inbeslagneming
Het beroep
Veiligheid in het publieke domein is belangrijk en als Handhaver Toezicht en Veiligheid speel je hierin een belangrijke rol. Je werkt meestal bij een gemeente of bij een door de gemeente ingestelde organisatie voor toezicht en veiligheid. Je surveilleert in uniform op straat en treedt op bij incidenten en calamiteiten. Als het nodig is verbaliseer of geef je een waarschuwing.
Je verleent service aan het publiek en je staat klaar om mensen te helpen. De werkzaamheden van een Handhaver Toezicht en Veiligheid zijn afwisselend en de werktijden onregelmatig. Dat betekent dat je ook in de avonduren, weekenden en tijdens feestdagen kan worden ingezet.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Vmbo- diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo- diploma niveau 2 of vergelijkbaar diploma.
Halverwege het 2e jaar van de opleiding gaan de studenten op stage.
Hiervoor moet de student op dat moment een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen.
Wanneer de student dit op dat moment niet kan, wordt de onderwijsovereenkomst beë
indigd.
Extra toelatingsvoorwaarden
Voor deze opleiding geldt een numerus fixus (maximale instroom). Definitieve toelating geschiedt via loting op 2 april 2019. Door het beperkt aantal stageplaatsen, in de provincie, is voor de opleiding HTV een numerus fixus gesteld van 22 plaatsen. Dit aantal kan nog worden bijgesteld als de stagesituatie dat vraagt. In de week van 2 april wordt geloot uit de aanmeldingen die vóór 2 april 2019 voor deze opleiding binnen zijn. De ingelote studenten, en de eerste studenten op de wachtrij, krijgen vervolgens een uitnodiging om een kennismakingsgesprek in te plannen. Wij raden je aan om je ook vóór 2 april voor een tweede opleiding aan te melden.

Stage

Algemene stage
Tijdens je stage ga je wat je op school leert gebruiken in de praktijk.
Al vanaf het eerste jaar maak je tijdens evenementen en projecten kennis met je beroep.
In de tweede helft van het 2e jaar ga je stagelopen bij een van de stagebedrijven waar het Drenthe college mee samenwerkt.
Dit vindt onder andere plaats bij Toezicht & Handhaving van de gemeenten Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Arriva, Douane, Staatsbosbeheer en Veiligheidszorg Drenthe.
Extra informatie met betrekking tot stage
Drenthe College bemiddeld bij het vinden van een stageplaats en biedt begeleiding bij de sollicitatieprocedure.

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent, moet je lesgeld aan het rijk betalen.
Voor een bol-opleiding is dat in het schooljaar 2018-2019 €
1155,-.
Daarnaast betaal je aanvullende kosten voor bijvoorbeeld leer- en hulpmiddelen, licentie, examengeld en eventuele bijzondere activiteiten.
Specificatie kosten
Voor deze opleiding moet je naast het lesgeld dat door het ministerie is vastgesteld rekening houden met extra kosten. Je hebt te maken met een sportkledingpakket, de aanschaf van een uniform, boekengeld, introductiekamp en de aanschaf van een laptop.
Deze kosten komen ongeveer neer op € 900 (excl. Laptop)

Je bekijkt nu de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid
Bekijk andere opleidingen in de wereld Uniform & Veiligheid niv. 2 & 3

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier