DC helpt je kiezen!

Een mbo-opleiding kiezen is een hele stap. We helpen je graag bij het vinden van een opleiding die bij je past. Kom in contact met onze studenten, bekijk onze opleidingswerelden, doe de beroepskeuzetest of plan een gesprek voor studiekeuzadvies.

Klik

Van ontdekken tot kiezen

Door middel van een stappenplan leiden we jou door het proces van het kiezen van jouw vervolgstudie: Ontdekken, Ervaren, Kiezen.

 

DC in 3 minuten

Beroepskeuzetest

Waar ben jij goed in en waar word jij blij van? Doe de beroepskeuzetest en kijk welke opleiding het meest aansluit bij je interesses.

Klik

15 opleidingswerelden

Bij Drenthe College vind je meer dan 100 mbo-opleidingen. Om wat meer overzicht te creëren, hebben we onze opleidingen verdeeld in 15 werelden.

Meelopen

Vanwege de coronamaatregelen biedt Drenthe College tot en met december geen meeloopmomenten aan. We hopen dat meelopen vanaf januari 2021 weer mogelijk is. Houd hiervoor bezoekmbo.nl (voor onze locaties Assen en Emmen) en meelopenmbo.nl (voor de locatie in Meppel) in de gaten.

Klik

In gesprek met studenten

Weten hoe het studentenleven is bij Drenthe College? Of vragen over een opleiding? Onze (oud-)studenten vertellen het je graag.

DC Keuzegids

DC Keuzegids. Al onze opleidingen in één document.

Klik

Studiekeuzeadvies

Twijfel je over je vervolgstudie? Wij denken graag met je mee. Vul het online formulier in en we brengen je in contact met een studiekeuzeadviseur.

Jouw keuze gemaakt?

Weet je welke opleiding je wilt volgen? Meld je dan vóór 1 april 2021 aan.

Klik

Meer info

Vragen of wil je meer informatie? Ons infoteam is op werkdagen van 08:00 tot 16:30 uur bereikbaar.