Afgelopen maandagavond hebben een 40-tal gasten genoten van een diner in restaurant Stones. Het opleidingsrestaurant Stones van Drenthe College in Emmen stond in het teken van “minder zout meer smaak”.
Dit alles is een initiatief van de dialyse afdeling van Treant Emmen en Beilen en de opleiding leidinggevende keuken en zelfstandig werkend kok. Ruud Heerdink en Bert Staal zijn een achttal weken bezig geweest met een onderwijsprogramma (leereenheid) “minder zout meer smaak”.
In deze acht weken is er op diverse manieren gewerkt aan een opdracht om tot een diner voor dialyse patiënten te komen. Zo is er een voorlichting geweest op school door diëtisten en is er een bezoek gebracht aan het dialysecentrum in het Scheper ziekenhuis in Emmen waar verpleegkundigen een presentatie en rondleiding hebben verzorgd. Daarnaast is er culinaire expertise van buiten gehaald. Emiel Kwekkeboom van restaurant Joann uit Enschede heeft de studenten meegenomen in een masterclass minder zout meer smaak. Emiel is naast restaurateur ambassadeur voor de Nierstichting.
De gasten zijn maandagavond verrast door de culinaire gerechten van de studenten in een omgetoverd restaurant in kerstsfeer. Het geheel werd geserveerd door de opleiding zelfstandig werkend gastheer-gastvrouw onder leiding van docent Auke Mennega.
Als kers op de taart mocht er een cheque aangeboden worden van 250 euro aan het dialysecentrum beschikbaar gesteld door het College van Bestuur van DC.
Er wordt teruggekeken op een onderwijskundig en culinair succes en een onvergetelijke avond voor de patiënten, begeleiders en verplegend personeel met een extra pluim op de hoed voor de studenten!



