nov | 08 november 2024

Samenwerking Track Support en TT-Instituut

Track Support en TT-Instituut leiden samen topmonteurs voor de toekomst op
Het is sleutelen op topniveau bij Track Support. Dit jonge bedrijf met een compacte werkplaats op het circuit en een grote aan de Ketellappersstraat in Assen doet er alles aan om studenten motorfietstechniek van Drenthe College, locatie TT-Instituut, de facetten van het vak te leren. Voor de supergemotiveerden is er zelfs plek in de pit. Maar Track Support wil meer zijn dan een geweldige stageplek en fijne werkgever. Het is een community van mensen met liefde voor de motorsport en motorfietstechniek. 

Wij spraken met Tristan, Bart, Mehran en Arjen. Allen op hun eigen manier betrokken bij Track Support.


Tristan Lentink (32), eigenaar: ‘Studenten opleiden is investeren in onze toekomst.’ 
“We proberen het zo interessant mogelijk voor ze te maken en dat kan bij ons heel makkelijk. Je kunt hier de hele dag bij ons op de motorzaak aan de brug staan. Maar wij organiseren ook het I.D.C. en ook hiervoor bedenken we een invulling voor de studenten. Motoren moeten na wedstrijden helemaal uit elkaar gehaald worden, en weer opgebouwd en technisch gekeurd worden.

Tijdens de wedstrijden hebben we mensen nodig bij de technische keuring en bij pitbox 1, waar ze verantwoordelijk zijn voor het (de-)monteren van banden van alle rijders op het paddock. De studenten die bij ons werken kunnen er allemaal een rol in hebben, maar ze moeten zich wel eerst bewijzen. Lees hier meer over het verhaal van Tristan. 

 


Bart Meuwissen (25), werkplaatschef en stagebegeleider:
‘Ik wil monteurs afleveren met net dat beetje extra.’
“Sleutelen is het mooiste wat er is, maar nóg mooier is het om iemand anders het vak te leren. Ik wil laten zien hoe prachtig die techniek achter de motorfiets is. Wil je goed worden, dan moet je daar passie voor ontwikkelen. Het alleen maar leuk vinden, is niet genoeg. Je moet willen weten waarom het werkt, en net zolang doorgaan tot je het weet. Ik zie die jongens bij ons groeien.

Het is een voordeel dat ik zelf op het TT-Instituut heb gezeten. Ik weet wat ze moeten beheersen en wat ze op school verwachten. Dat probeer ik toe te passen met nog net dat beetje extra, zodat de studenten niet op niveau zitten maar daarboven. Lees hier meer over het verhaal van Bart. 


Mehran Nazar (19), student Motorfietstechniek niveau 3: 
‘Het is niet zomaar een motorzaak hier.'
“Niveau 2 ging om onderhoud, reparaties en het opbouwen van motoren na crashes of valpartijen. Nu gaat het meer om diagnose stellen, storingen oplossen, elektronica, noem maar op. Bart en Tristan zeiden ‘jij moet ook een vast gezicht worden in de zaak’ en sindsdien lever ik zelf de motoren af waaraan ik gesleuteld heb. Dat doen alle studenten hier.”

Mehran is ook monteur voor het raceteam. “Toen ik hier binnenkwam was het middenin het race-seizoen. Ik keek mee en mocht de banden draaien en service verlenen voor rijders op het circuit. Het jaar daarna zei Tristan: we hebben monteurs nodig voor volgend jaar dus jij gaat er gewoon bij.” Lees hier meer over het verhaal van Mehran. 


Arjen Joldersma (34), student Motorfietstechniek niveau 3: '
De broederschap die je bij Defensie hebt, vond ik hier ook.'
Arjen is beroepsmilitair. Na vele uitzendingen wilde hij er voor zijn gezin zijn. Defensie helpt hem om de switch te maken naar monteur Motorfietstechniek. “Ik rijd motor en zit van kind af aan al langs de baan. TT, Superbike, van alles. Maar een opleiding motorfietstechniek hadden ze niet bij Defensie en dus moest ik het in de burgermaatschappij zoeken. Ik ben nog steeds militair maar krijg de kans om 1 dag naar school te gaan en 2 dagen stage te lopen.”

Bij mijn eerste stagebedrijf voelde ik me niet zo thuis. Ik miste de broederschap, het familiegevoel. Mark Bouwman wist een ander adres voor me. ‘Ga maar eens kijken bij Track Support’, zei hij. Lees hier meer over het verhaal van Arjen.