Header afbeeldingen

Home DC Tech
Pagina titel: 
DC Tech | Innovatief en vooral uitdagend voor onze studenten
Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Duurzame Chemische Technologie (CIV DC Tech) wil het techniekonderwijs in het mbo beter aan laten sluiten op regionale ontwikkelingen in de techniek. Dit willen we bereiken door onderwijs te ontwikkelen dat innovatieve vakmensen levert. In nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de overheid worden uitdagende projecten voor studenten op het mbo ontwikkeld. Hierbij kijken we ook naar de samenwerkings- en combinatiemogelijkheden met het voortgezet onderwijs en het hbo.

 

Snel veranderende wereld vraagt om wendbare vakman
In een snel veranderende wereld van techniek vindt DC Tech het belangrijk dat studenten worden voorbereid op een onvoorspelbare arbeidsmarkt vol nieuwe ontwikkelingen. Door het aanbieden van projecten die inspelen op innovaties op het gebied van Duurzame Chemie, Biobased en Circulaire Economie en waarin wordt gewerkt aan 21e eeuwse vaardigheden, werken we aan de wendbare vakman van de toekomst.
 

We werken actief samen met het bedrijfsleven en leveren goedgeschoolde vak professionals af
Door deze projecten in samenwerking met opleidingen van Drenthe College en het bedrijfsleven vorm te geven, blijven de specifieke kennis en vaardigheden voor de Drentse regio gewaarborgd.
DC Tech faciliteert deze samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Hierin staat het leerproces en de ontwikkeling van de student altijd centraal.
 
Met deze activiteiten sluit DC Tech naadloos aan bij de missie en visie van Drenthe College om te groeien vanuit passie en talent en om samen op ontdekkingsreis te gaan naar de beste versie van je zelf.

 

Like ons op Facebook

 

  

 

 

Zijbalk

DC Tech - Projecten

Projecten

DCTech werkt samen met het bedrijfsleven en verschillende (technische) opleidingen van Drenthe College aan ‘levensechte’ projecten. Op basis van een vraagstelling vanuit het bedrijfsleven of het onderwijs kunnen studenten binnen een project onderzoeken, ontwikkelen, testen en produceren. Momenteel lopen er meerdere projecten: Biolijm, Duurzaam douchen, Plastic recycle straat  en Young solar boot.

 

Lees verder

DC Tech werkt samen met bedrijvenplatform AOT Drenthe

DC Tech werkt samen met bedrijvenplatform AOT Drenthe

Het platform AOT Drenthe is een samenwerking tussen participerende bedrijven en de sector techniek van Drenthe College. De aangesloten bedrijven denken mee welke vaardigheden de mbo-studenten moeten leren en beheersen om goed aan te sluiten bij de eisen van het bedrijfsleven in de regio. 

 

Lees verder

 

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier