De verhalen van DC-studenten

Fenthya over BBL Office & Management Support Specialist

 

Fenthya Huizing is sinds 2021 BBL student Office & Management Support Specialist Niveau 4 in Assen. Fenthya koos destijds voor deze studie omdat ze en mbo niveau 4 diploma nodig had voor haar huidige functie. “Voor mij was Drenthe College een logische stap om niveau 4 te behalen en ik ben ontzettend blij met deze keuze.”

Fenthya verteld dat deze opleiding perfect bij haar past vanwege het werken-en-leren traject. “Ik ben op een punt in mijn leven beland waarin ik niet elke dag in de schoolbanken wil zitten. Deze combinatie van leren en werken biedt me de ideale balans en sluit naadloos aan bij mijn levensfase.”

Wat Fenthya het leukste aan haar opleiding vindt is het contact met haar medestudenten. “Elke vrijdag naar school gaan gaf me een gevoel van saamhorigheid. De manier waarop de lessen werden gegeven was ook fijn. We konden als studenten goed samenwerken en dat maakte de ervaring extra waardevol.”

“Ik heb stage gelopen bij NHL Stenden. Na mijn stage hebben is het nu ook mijn werkgever geworden. Door de stage ben ik nu Management Assistente voor de opleidingen Internationaal Business, Werktuigbouwkunde en voor de Locatie Manager bij NHL Stenden in Emmen.”

“Zonder de opleiding van Drenthe College zou ik nooit gekomen zijn waar ik nu ben.” - Fenthya

De opleiding van Fenthya heeft er ook voor gezorgd dat ze kritisch naar zichzelf ging kijken. “Tijdens mijn opleiding heb ik mijn zelfvertrouwen zien groeien. Er zijn nog altijd dingen waar ik aan wil blijven werken, zoals mijn discipline om deadlines te halen en taken op tijd af te krijgen.”

De slogan "Daag jezelf uit!" van Drenthe College was voor Fenthya heel passend. “Na enkele jaren weg te zijn geweest van het onderwijs, was het een uitdaging om weer de studentenrol op me te nemen. Ik moest erg wennen aan deze omslag en vroeg ook veel flexibiliteit van mijn kant. Het opnieuw leren leren was voor mij het moeilijkst.”

Student zijn op Drenthe College voelde voor Fenthya als een terugkeer naar een vertrouwde omgeving. “Elke vrijdag was ik weer even student en genoot ik van het samenzijn in de schoolomgeving. Een broodje halen in de kantine of een kopje cappuccino drinken tussen de lessen door gaven me het gevoel van studentenleven. Naast deze extra ervaring ben ik vooral heel blij en trots met het behalen van mijn diploma.

Mijn toekomstplannen zijn eigenlijk al in vervulling gegaan. Ik heb een uitdagende baan bij waar ik als Management Assistente werk voor de opleidingen Internationaal Business, Werktuigbouwkunde en de Locatie Manager. Elk van deze functies biedt me nieuwe uitdagingen en kansen om te groeien.”

Over BBL Office & Management Support Specialist

  • Niveau 4
  • BBL
  • 3 jarige opleiding 
  • Assen/Emmen/Meppel
  • AANMELDEN 

Vrijwel geen directie of manager kan zonder een Office & Management Support Specialist: iemand die helpt, regelt en organiseert. Je doet het 'gewone' secretariële werk en maakt afspraken en regelt bijeenkomsten.

Theorie is de basis van de opleiding: vaktheorie maar ook algemene vakken. Het doel is dat je theorie gebruikt in de praktijk. Lees hier snel verder.


Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.