De verhalen van DC-studenten

Margreet over Verzorgende IG voor volwassenen


Margreet Wolf volgt de BBL-opleiding Verzorgende IG voor volwassenen. Zij combineert werken in een verzorgingstehuis met leren bij Drenthe College in Assen. Iedere donderdag gaat ze naar school. 
 

Het heeft me altijd leuk geleken om in de zorg te werken, maar het is er nooit van gekomen. Ik heb in het onderwijs gewerkt en ben jaren thuis geweest om voor mijn gezin te zorgen. Na een snuffelstage wist ik het zeker. Ik heb gekozen voor deze tweejarige opleiding omdat ik meer te weten wilde komen over ziektebeelden, maar ook bevoegd wilde zijn om medicijnen toe te dienen en bepaalde medische handelingen uit te voeren. Leren en werken voor mij ideaal. Het geleerde op school kun je direct toepassen in de praktijk en dat is heel motiverend.  

In het verzorgingshuis werk ik met ouderen met lichamelijke beperkingen en/of dementie.  

 

“Werken met ouderen vind ik fantastisch! Ze hebben een enorme levenservaring en daar luister ik graag naar.” - Margreet

Meestal draai ik dagdiensten en begin ik 's ochtends om 7 uur. De meeste bewoners hebben hulp nodig om de dag te beginnen. Dat varieert van hulp bij het ontbijt en medicatie tot wassen en aankleden. Daarnaast behoort rapporteren, contact met familieleden, medicatie en luisterend oor bieden tot mijn werkzaamheden.  

Op school is alles digitaal. In het begin even wennen, maar het is heel plezierig om alleen een laptop en multomap mee te nemen. Het allerleukste aan deze opleiding vind ik dat ik mezelf kan ontwikkelen. De wekelijkse schooldag is voor mij een uitje en ik geniet er enorm van dat ik samen met mijn studiegenoten zoveel nieuwe dingen leer, in nieuwe situaties terechtkom en daar dan op moet reageren. In mijn klas zitten studenten van allerlei leeftijden en achtergronden, maar we hebben dezelfde passie en ook hetzelfde doel voor ogen. Dat maakt, dat we enorm gedreven zijn en elkaar helpen/steunen waar nodig. De docenten remmen ons regelmatig af, zijn kundig en staan voor ons klaar.  

Volgend schooljaar ga ik op de psychogeriatrische afdeling werken voor bewoners met een vorm van dementie. Het schijnt, dat dat weer een hele andere manier van werken is. Ik kijk er naar uit en hoop ook daar weer veel te leren! Nog een jaar studeren en bikkelen en dan heb ik het diploma binnen om een leuke baan te vinden, die bij me past. Het komt zeker goed. Je bent nooit te oud om te leren. 

 

Over Verzorgende-IG voor volwassenen

  • Niveau 3
  • BBL 
  • 2 jaar
  • Assen | Emmen | Meppel
  • AANMELDEN 

Bij de opleiding Verzorgende-IG leer jij om ouderen, maar ook cliënten met een (chronische) ziekte, psychiatrische stoornis, verstandelijke- of lichamelijke beperking te verzorgen. Je ontwikkelt medische kennis en vaardigheden, helpt bij wassen, aankleden en eten/drinken, maar biedt ook begeleiding bij activiteiten en geeft advies aan zorgvragers en hun naasten. Lees meer over deze opleiding. 

Past deze opleiding bij jou? Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.