Mijn Selectie +
Print paginaDirect aanmelden

Praktijkopleider

Samenvatting opleiding:

BBL
Opleidingen in het mbo zijn op twee manieren te volgen. Dit worden 'leerwegen' genoemd:
- Beroeps Opleidende Leerweg (BOL)
- Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je voor het grootste deel van de tijd naar school. Daarnaast vormt stage (beroepspraktijkvorming) een wezenlijk onderdeel van je opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding heb je een baan van 18-20 uur per week, waar je het beroep dus voor een belangrijk deel in de praktijk leert. Daarnaast ga je één dag of een middag en een avond in de week voor de theorielessen naar school. Informeer bij je studieadviseur naar de precieze voorwaarden bij de opleiding van jouw keuze.
niveau 4, Assen Anne de Vriesstraat
Resultaat: Diploma Duur: 2 jaren Volwassenen
De opleiding
Deze opleiding start bij voldoende deelname in februari en september 2019. Je gaat één middag en één avond in de week naar school en daarnaast werk je minimaal 16 uur per week.

Het opleidingsprogramma van deze opleiding is op maat gemaakt, cursist gestuurd en flexibel. Kenmerkend voor deze opleiding is dat het opleidingsprogramma aansluit bij eerder verworven competenties (kennis, houding en vaardigheden).

Centraal in de opleiding staan die competenties die je als praktijkopleider nodig hebt. Als student draag je zelf een grote verantwoordelijkheid voor het vorm en inhoud geven aan het leerproces. Elk beroep heeft een aantal herkenbare hoofdonderdelen dat zijn kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan die kerntaken met de daarbij behorende theorie- en praktijkopdrachten, theorielessen en beroepspraktijkvorming (BPV).

Daarnaast krijg je algemeen vormende vakken: Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB), Burgerschap, Nederlands, Engels en rekenen.

Meer weten?
Wil je meer weten over deze opleiding of Drenthe college? Neem contact met ons op of bezoek een Open Dag!
Het beroep
Jaarlijks volgen tienduizenden studenten en stagiaires een opleiding bij instellingen voor gezondheidszorg, dienstverlening, welzijn en sport.

Dat kunnen verzorgingshuizen en ziekenhuizen zijn, maar ook kindercentra, instellingen voor thuiszorg, sportverenigingen, politie, asielzoekerscentra, restaurants, enzovoort. Al deze studenten hebben bij het praktijkgedeelte begeleiding nodig en moeten ook beoordeeld worden. Dat doet de praktijkopleider.

In de toekomst zullen er ook steeds meer praktijkopleiders werkzaam zijn in andere beroepssectoren. De opleiding Praktijkopleider leidt je op tot praktijkopleider in de zorg- welzijn, of sportsector. Als praktijkopleider ben je veelzijdig en heb je een goed overzicht.

Je geeft studenten het gevoel dat je ze helpt bij hun opdrachten en opleiding. Ze beseffen dat ze zelf verantwoordelijkheid dragen voor het werk dat ze uitvoeren. Het is, als je bijvoorbeeld een voortgangsgesprek hebt met een stagiaire, ook belangrijk dat je over inlevingsvermogen beschikt en dat je iemand objectief beoordeelt.

Alles over deze opleiding

Toelating

Algemene toelatingsvoorwaarden
Niveau 4
vmbo diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg, havo met overgangsbewijs naar leerjaar 4, mbo diploma niveau 2 of 3 of vergelijkbaar diploma.
Extra toelatingsvoorwaarden
Je hebt een mbo- diploma niveau 3 of niveau 4. Je hebt een betaalde baan van minimaal 16 uur per week.

Stage

Algemene stage
BBL: Tijdens je BBL opleiding bij Drenthe College doe je je beroepspraktijkvorming bij je eigen werkgever.
Je hebt een arbeidsovereenkomst voor minimaal 16 uur per week bij een werkgever die geaccrediteerd is voor de branche waarvoor jij je opleiding volgt.
Zo leer je je vak uit te oefenen in de praktijk.
Extra informatie met betrekking tot stage Voor de stage van deze opleiding zijn geen specifieke eisen.
Extra informatie met betrekking tot stage
Voor de stage van deze opleiding zijn geen specifieke eisen.

Kosten en Onderwijsovereenkomst

Basis kosten
Kies je voor de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), De hoogte van het bedrag verschilt per opleiding.
Bijkomende kosten bij deze opleiding
Laptop: Ja
Boeken 1e jaar: € 300

Je bekijkt nu de opleiding Praktijkopleider
Bekijk andere opleidingen in de wereld Gezondheidszorg niv. 3 & 4

Inloggen


Wachtwoord vergeten? Klik hier