De verhalen van DC-medewerkers

John van Arkelen - Docent en Opleidingscoördinator IT

 

John van Arkelen heeft een passie voor ICT en een unieke rol als docent en opleidingscoördinator binnen het team ICT in Emmen. John levert al 7 jaar een waardevolle bijdrage aan onze organisatie. “Ik heb een hele reis afgelegd om te staan waar ik nu sta. Ik ben ontzettend trots dat ik al 7 jaar bij Drenthe College mag werken."

In zijn rol als docent geeft John specifieke vakken zoals Linux en security. Maar daar stopt het niet. Als opleidingscoördinator draagt hij de verantwoordelijkheid voor het soepel verlopen van de opleiding. Dat betekent dat hij altijd klaarstaat om eventuele problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat onze studenten in de best mogelijke omstandigheden kunnen leren. “Daarnaast verzorg ik het aanvragen van diploma's, waarbij alle resultaten zorgvuldig worden verzameld en aan het examenbureau worden overgedragen. Ook ben ik actief in het verzorgen van voorlichtingen op het voortgezet onderwijs. Mijn werk is ontzettend dynamisch en gevarieerd.”

Voor John is het hoogtepunt van zijn werk het zien groeien van de studenten. “Studenten kunnen worstelen met bepaalde vakken, maar met geduld en begeleiding vinden ze hun weg en behalen ze uiteindelijk goede cijfers op hun diploma. Dit proces van groei en ontwikkeling geeft mij enorm veel voldoening.”

“Mijn doel is om de beste ICT opleiding van Nederland te worden.” - John

John begon zijn loopbaan als fietsenmaker en zelfs als toezichthouder. Zijn pad leidde hem uiteindelijk naar de wereld van ICT, waar hij eerst dacht een gewone ICT'er op kantoor te worden. Vandaag de dag vervult hij de rol van opleidingscoördinator en docent, wat totaal niet was wat hij aanvankelijk voor ogen had. Toch is hij blij met deze onverwachte wending, omdat het werk hem constant uitdaagt en hem nooit laat stilstaan.

De keuze voor Drenthe College in 2011 was voor John simpelweg omdat het dichtbij was. “Door mijn lokale connecties voelde ik me snel thuis. Als voormalig student, instructeur en nu docent en opleidingscoördinator, heeft Drenthe College mij de kans gegeven om te groeien en me te ontwikkelen.” John benadrukt het belang van lokale betrokkenheid en is trots op zijn eigen ontwikkeling binnen de organisatie.

John heeft geleerd om niet te ver vooruit te plannen, maar zijn hoogste doel is om de opleiding ICT weer prominent op de kaart te zetten. “Door hard te werken en te blijven streven naar de hoogste kwaliteit, hoop ik dat onze opleiding de nummer 1 in Nederland zal worden. Ons team wil een uitdagende leeromgeving creëren waarbij we zelfs ons eigen lesmateriaal ontwikkelen om de kwaliteit te waarborgen.”

Voor John is de slogan van Drenthe College, "Daag jezelf uit!", een dagelijkse realiteit. Hij is trots op zijn team en de inzet die zij tonen om een inspirerende en veilige leeromgeving te creëren. “Het team staat altijd paraat om studenten naar een hoger niveau te tillen, wat dit ook voor de individuele student betekent. Hierin is flexibiliteit en de bereidheid om uitdagingen aan te gaan belangrijk.”

In zijn vrije tijd geniet John het meest van tijd doorbrengen met zijn kinderen en vrouw. Omdat zijn werk soms veeleisend is, vindt hij het cruciaal om met zijn familie te zijn. Daarnaast is hij een fanatieke gamer en verslaat hij zijn vrouw regelmatig in Mario Kart.

Met John van Arkelen heeft Drenthe College een bevlogen medewerker die zich inzet voor het welzijn en de groei van studenten. Zijn inspirerende reis van fietsenmaker tot docent en opleidingscoördinator is een bewijs van de mogelijkheden en kansen die binnen onze organisatie te vinden zijn.