De verhalen van DC-studenten

Bente over Retailmanager


Tweedejaarsstudent Bente Keun studeert Manager Retail aan Drenthe College in Assen. Haar keuze viel op deze opleiding door een bezoek aan de Open Dag. Ze ontdekte haar passie voor het werken met klanten en besloot zich verder te verdiepen in deze opleiding. “
Het was lastig om een opleiding te kiezen, omdat ik nog niet precies wist wat ik wou gaan doen. Ik ben blij dat ik naar de Open Dag ben gegaan” 

“Deze opleiding past goed bij mij omdat ik nog steeds aan het ontdekken ben of ik leiding wil geven aan een bestaand bedrijf of een eigen bedrijf wil beginnen. Ik denk dat ik me nog kan ontwikkelen in vaardigheden zoals leidinggeven en doorzettingsvermogen. Het project 'Jong Ondernemen' vond ik het meest interessant. Ik mocht zelf een bedrijf oprichten en zo kon ik precies zien wat er allemaal bij het starten van een eigen bedrijf komt kijken. Ook tijdens mijn stage bij Intertoys leer ik veel wat ik later kan gebruiken.” 

Deze opleiding geeft mij de ruimte om me te ontwikkelen door in verschillende branches te werken en van andere studenten en docenten te leren. - Bente

 “Op Drenthe College staat de student centraal en worden vakken vaak afgerond door verslagen te maken of andere eindproducten op te leveren, zodat je inzicht krijgt in de praktijk en niet alleen in theorie. Dit werkt voor mij heel prettig. Na mijn opleiding wil ik doorstuderen op het hbo. Door het keuzedeel 'Voorbereiding op hbo’ te volgen en mijn stage kwam ik erachter dat ik graag met het welzijn van medewerkers bezig ben, waardoor de opleiding Human Resource Management goed bij mij zal passen.” 

Over Retailmanager

  • Niveau 4
  • BOL | BBL 
  • 3 jarige opleiding 
  • Assen | Emmen 
  • AANMELDEN 

Een filiaalbedrijf heeft verschillende kleinere vestigingen. Daar werken retailmedewerkers en retailspecialisten. Jij hebt de leiding over een filiaal en bent verantwoordelijk voor de omzet. Dat is een belangrijke functie, want je bent het voorbeeld voor je medewerkers. Lees meer over Retailmanager.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.