De verhalen van DC-studenten

Bertin over Stukadoor

 

Van websiteprogrammeur naar stukadoor; Bertin van den Ham koos voor die carrierswitch. Hiervoor werkte hij in de ICT-wereld, maar daar voelde hij zich niet thuis. “Ik was er klaar mee om elke dag op kantoor te zitten. Toevallig raakte ik in dezelfde tijd aan de praat met een stukadoor. Daarop volgde een aantal experimenten met stuken in huis.” Dit bleek hij zo leuk te vinden dat hij zich aanmeldde voor de BBL-opleiding Stukadoor in Assen.

“Naast de opleiding werk ik bij Jager Afbouw in Hooghalen. De ene dag houd ik me bezig met het voorbereiden van een klus, denk hierbij aan voorstrijken, afplakken en strippen stellen. De andere dag heb ik meestal twee smeerbeurten die ik in de loop van de dag behang- of sausklaar afwerk.

"Het allerleukst vind ik de praktijk, om er steeds weer iets moois van te maken vind ik een uitdaging.'' - Bertin

Ze zeggen dat je in de praktijk het meeste leert, maar ook tijdens de opleiding leer ik veel. Zijn het niet de wijze tips en tricks van de docenten, dan is het wel de theorie waardoor ik nu veel wijzer ben. Al vind ik de praktijk wel het allerleukst! Het is een uitdaging om van elke klus iets moois te maken. Je komt vaak op locaties waar de muren kaal en oneven zijn. Als je weggaat is alles weer mooi en strak. Dat is mooi werk.”

Over Stukadoor

  • Niveau 2
  • BBL 
  • 2-jarige opleiding 
  • Assen
  • AANMELDEN 

Een kaal huis karakter geven met pleisterwerk. Dat is samengevat het werk van een stukadoor. Tijdens de opleiding staat de praktijk centraal. Na deze opleiding kun je doorstromen naar de 1-jarige opleiding Gezel Stukadoor (niveau 3). Lees meer over de opleiding Stukadoor.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.