De verhalen van DC-studenten

Dominique over Verpleegkundige


Vandaag is het ‘Dag van het werkplezier in de Zorg’. Een dag waar elke zorgorganisatie in Nederland het werkplezier centraal zet. Als groot fan van de zorg én student van de opleiding Verpleegkundige in Assen, geven we graag het woord aan Dominique.

“Ik heb gekozen voor de opleiding Verpleegkundige omdat ik altijd al heb geweten dat ik mensen wil helpen. Ik heb vaak met mijn moeder meegelopen in de zorg en heb dit altijd superleuk gevonden. Omdat ik heel goed met mensen kan omgaan en erg empathisch ben denk ik dat deze opleiding heel goed bij mij past. Het leukste aan deze opleiding zijn de praktijk lessen. Ik leer er mega veel van en het is altijd leuk om samen te kunnen werken met iemand.  Door deze opleiding ben ik mij echt al wat zelfverzekerder gaan voelen doordat je heel veel nieuwe dingen leert. Ze worden heel goed uitgelegd en je wordt super begeleid. Deze opleiding is zeker wel een uitdaging.

“Het is heel veel werk en erg druk maar de motivatie om over 4 jaar super veel mensen te kunnen helpen daagt mij elke dag weer uit”. - Dominique

Ik vind Drenthe College zelf ook een hele fijne school, het is mooi ruim en heel gezellig. Na deze opleiding hoop ik het liefst om gelijk te kunnen werken en de hbo-verpleegkundige opleiding te kunnen doen”.

Elke laatste dinsdag van januari is het de Dag van het werkplezier in de zorg. Een dag waarop FWG Progressional People samen met zorgorganisaties in Nederland het werkplezier van zorgprofessionals in de spotlights zet. Elke zorgorganisatie in Nederland zet deze dag werkplezier centraal.

Verpleegkunde is een dankbaar vakgebied met veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Drenthe College biedt een breed scala aan verpleegprogramma's, dus Dominique krijgt zeker een gedegen opleiding in het vak. Als verpleegster zal Dominique verantwoordelijk zijn voor het verlenen van zorg en ondersteuning aan patiënten, en zal ze een belangrijke rol spelen bij het helpen verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap. Dominique het allerbeste gewenst bij deze mooie loopbaan en vooral straks veel werkplezier!!

Dominique Mensies over Verpleegkundige

Over Verpleegkundige

  • Niveau 4
  • BOL
  • 4 jaar 
  • Assen, Emmen en Meppel
  • AANMELDEN

Een Verpleegkundige wordt opgeleid om in alle branches van de verpleging te werken. Je ondersteunt zorgvragers bij het herstellen, eigen regie te voeren en zelfstandig te leven. Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.