De verhalen van DC-studenten

Dylan over Technicus Engineering

 

Dylan Czarkowski is tweedejaars BOL-student Technicus Engineering in Emmen. Dylan koos deze studie uit liefde voor techniek en een verlangen om te groeien. "Ik had altijd al affiniteit met techniek en wilde mijn passie omzetten in een toekomst. Toen ik besloot voor deze opleiding te gaan, wist ik dat ik later alle kanten op kon."

Voor Dylan is deze opleiding een perfecte match; hij vindt namelijk dat de opleiding positief uitdagend is. "Ik hou van uitdagingen en deze opleiding biedt me precies dat. Bovendien is techniek een prachtig vakgebied waar ik echt van geniet en waar ik altijd meer over wil leren."

Wat Dylan het leukste vindt aan zijn opleiding is het vak ontwerpen. "We leren tekenen in zowel 2D als 3D met geavanceerde CAD-programma's. Wat deze opleiding echt bijzonder maakt, is dat we breed worden opgeleid voordat we ons specialiseren in een specifiek vakgebied."

“Ik vind mijn opleiding bij Drenthe College leuk, uitdagend, gezellig en vooral leerzaam." - Dylan

Dylan begint in het tweede leerjaar met stage en heeft zijn stageplek ook al gevonden. Hij zal gaan werken bij de ontwerp- en tekenkamer van een grote machinefabriek in Dedemsvaart. "Ik kijk er echt naar uit om praktische ervaring op te doen."

Tijdens zijn opleiding heeft Dylan geleerd om zelfstandig te werken en effectief te plannen, vaardigheden die cruciaal zijn in de technische wereld.

Na zijn opleiding wil Dylan zich eerst concentreren op zijn sport, motorsport op internationaal niveau. "Alle wedstrijden vinden plaats in Europa, maar deelnemers komen van over de hele wereld. Het vergt veel training, soms zelfs op schooldagen. Als ik wedstrijden heb, moet ik soms al op woensdag of donderdag vertrekken, wat betekent dat ik schooluren mis."

Dylan heeft speciale regelingen getroffen om zijn sport en opleiding in balans te houden. "Ik plan mijn toetsen op andere momenten en werk mijn schoolwerk in mijn eigen tijd bij. De docenten en de school ondersteunen me hierbij en hebben me zelfs een sportstatus gegeven om flexibeler te kunnen zijn met mijn studie. Mijn sport is ontzettend belangrijk voor me. Ik waardeer het dat de school me hierbij steunt."

Over Technicus Engineering Werktuigbouwkunde

  • Niveau 4
  • BOL en BBL
  • 4 jaar 
  • Emmen
  • AANMELDEN 

Als technicus engineering werktuigbouwkunde weet je snel storingen van installaties te lokaliseren en deze deskundig op te lossen. Je bent een specialist op het gebied van onderhoud, reparatie en optimalisatie. Ook maak je gebruik van de nieuwste technieken, zoals 3D tekenprogramma’s, 3D-scanners en productietechnieken. Lees meer over deze opleiding.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.