De verhalen van DC-studenten

Student Ewoud over Omscholingstraject mbo-Verpleegkundige


Ewoud Kuilman gaat in september 2022 starten met het Omscholingstraject mbo-Verpleegkundige. Een bbl-opleiding waarbij je werken en leren combineert.
Hij heeft een baan gevonden bij Woonzorg Sanniek in Havelte: “De afgelopen zeven jaar ben ik werkzaam geweest bij een bouwmarkt. Het verschil kunnen maken voor mensen door zorg te leveren spreekt mij enorm aan, maar om dit werk te kunnen doen heb ik diploma’s nodig.”

De switch naar zorg kwam bij zijn omgeving niet als een verrassing: “Ik ben mij al een jaar aan het oriënteren en heb een aantal gesprekken gevoerd met een jobcoach via Sterk in je werk. Fulltime naar school gaan kan ik mij met mijn gezin niet permitteren. Het combineren van leren, werk en privé is dan ook een veelbesproken onderwerp geweest. Hoe plan ik het zo, zodat mijn gezin er het minste last van heeft en ik mij wel volledig kan inzetten voor mijn studie. Deze opleiding sprak mij aan omdat ik thuis en op school de theorie kan leren en dit direct kan toepassen in de praktijk.”
Ook Drenthe College is een bewuste keuze: “Ik heb in 2010 Facilitair Leidinggevende afgerond en heb die mbo-opleiding als heel prettig ervaren.”

Met dit omscholingstraject wil ik graag het verschil maken - Ewoud

Ewoud raadt iedereen aan om zich te laten om- of bijscholen: “Studeren is goed voor je eigen ontwikkeling en zelfkennis. Een studie in een richting waar jij zelfvoldoening uit haalt kan je helpen om weer met meer plezier naar je werk te gaan en fijner in het leven te staan. Kijk naar je kansen in plaats van naar de onmogelijkheden.”

Ewoud Kuilman 1

Over Omscholingstraject mbo-Verpleegkundige

  • Niveau 4
  • BBL 
  • 3-jarige opleiding 
  • Assen | Emmen | Meppel
  • AANMELDEN 

Voor volwassenen met werkervaring die zich willen laten omscholen tot verpleegkundige is er het Omscholingstraject mbo-Verpleegkundige. Een driejarige bbl-opleiding waarbij je werken en leren combineert. Je werkt minimaal 20 uur bij een erkend leerbedrijf in de branche en gaat één dag per week naar school in Assen, Emmen en/of Meppel. Deze opleiding start alleen bij voldoende deelname. Het is mogelijk dat de opleiding op één leslocatie wordt gegeven. Lees meer over het Omscholingstraject mbo-Verpleegkundige.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op. 

 

 

Verpleegkundige handeling 1