De verhalen van DC-studenten

Fleur over Allround Schoonheidsspecialist


Fleur Manning is tweedejaars student Allround Schoonheidsspecialist in Emmen. Haar passie is visagie en ze weet precies wat ze wil; na deze opleiding haar talenten verder ontwikkelen als make- up artist zodat ze achter de schermen kan werken bij TV en fotoshoots in combinatie met haar eigen salon. Daarom grijpt ze nu alle kansen die haar geboden worden binnen de opleiding en stage.

''Ik heb gekozen voor deze opleiding, omdat ik altijd al bezig ben met uiterlijke verzorging. Ervoor zorgen dat iemand goed in zijn of haar vel zit door behandelingen te geven of iemand zich mooier te laten voelen vind ik heel waardevol en leuk om te doen.

Deze opleiding past bij mij, omdat ik als grootste passie visagie heb. Start van dit schooljaar heb ik al modellen opgemaakt voor een fotoshoot in opdracht van Hair & Beauty Centre Twins in Coevorden. Dit is dan ook waar ik later verder mee wil. Deze opleiding zorgt ervoor dat ik een goede basis heb om hier mee te beginnen. Ook wil ik later graag een eigen salon erbij in combinatie met visagie, om grote opdrachten te mogen doen en achter de schermen te werken bij televisie en fotoshoots.

Het leukste aan deze opleiding vind ik dat jezelf een richting kan kiezen wat je wil doen na deze opleiding. Je kan ergens werken, maar ook voor jezelf beginnen. Je leert de goede basis op school om je uiteindelijk verder te kunnen specialiseren in dat wat het beste bij jou past. School geeft je de vrijheid om je eigen stages te kiezen en doen wat jij leuk vindt. Je hebt op deze opleiding ook een leersalon, waar ook klanten van buitenaf komen die jij mag behandelen op school.

“Op school word ik uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen en dingen te gaan ondernemen en dat werkt goed. Zo ben ik gevraagd om mee te doen aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo-studenten. Heel erg leuk!'' - Fleur

Ik heb het dus erg naar mijn zin op school. De docenten zijn erg vriendelijk en helpen je overal bij. Je leert veel verschillende technieken uit de beautybranche en je krijgt goede begeleiding hierin. Tijdens de praktijklessen krijgen wij de ruimte om veel te oefenen. Ook is het leuk dat je klasgenoten hebt die jouw visie delen.  Ik hoop nog wel dingen te leren wat nu ‘in’ is, maar de basis leren wij hier goed.

Ik loop stage bij Sunn-palace in Ter Apel. Hier werk ik ook. Op mijn stagedag krijg ik de vrijheid om behandelingen te doen. Ik geef gezichtsbehandelingen, shape de wenkbrauwen en geef lashlifts. Ook bleek ik tanden en zet tandkristallen en werk ik als zonconsulente. Tijdens mijn stage heb ik veel afwisseling en krijg ik ook cursussen aangeboden als bijvoorbeeld lashlifting. Zo’n specialisatie is ideaal voor later! Doordat ik stageloop in een salon merk ik dat ik heel snel, veel vooruitgang heb geboekt.

Na deze opleiding wil ik een visagie opleiding gaan volgen in Amsterdam. Hier wil ik mijn diploma ‘Allround Make-up Artist’ halen. Mijn ambitie is achter de schermen te gaan werken bij televisie en fotoshoots. Daarnaast klanten die mij boeken om hun bruidsmake-up te doen of andere opdrachten. Ook wil ik graag een eigen salon starten, maar visagie is mijn grootste missie!”

Over opleiding Allround Schoonheidsspecialist

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3-jarige opleiding 
  • Emmen
  • AANMELDEN 

Mensen kunnen bij jou terecht voor verzorgende, ontspannende en cosmetische gezichts- en lichaamsbehandelingen. Daarnaast voer je specialistische behandelingen uit, zoals huid verbeterende massages. Adviseren over producten en behandelingen behoort ook tot je takenpakket. Lees meer over de opleiding Allround Schoonheidsspecialiste.


Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.