De verhalen van DC-studenten

Iris over Allround Schoonheidsspecialist


Iris Lucas is tweedejaars student bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialist in Emmen. Al lange tijd erg geïnteresseerd in goede huidverzorging en uiterlijk maakte dat deze opleiding super goed bij haar past.

Iris: “Ik ben altijd veel bezig met uiterlijke verzorging. Ook vind ik het heel erg leuk om heel precies te werk te gaan, iets wat erg belangrijk is binnen deze opleiding. Daarnaast vind ik het geweldig om mensen een beter gevoel te geven door hun mooier te maken. Vrijwel alle behadelingen geeft de klant een fijner en een meer ontspannen gevoel. Dat is echt tof om te zien!

Beautyonderdelen zoals epileren, wenkbrauwen en wimpers verven vind ik het allerleukste - Iris

Ik loop stage bij Beautypoint, de leersalon van onze school. Een hele fijne stageplek waar je alles heel snel leert. Ook leer je zelfstandig te werk te gaan, omdat je alles zelf moet oplossen. Op zo’n stagedag verricht ik meestal meerdere behandelingen. Deze bestaan vaak uit een gezichtsreiniging en speciale onderdelen zoals epileren, harsen, verven, een massage en een masker. Beautyonderdelen zoals epileren, wenkbrauwen en wimpers verven vind ik het toch wel het allerleukste!

Ik heb mij erg ontwikkeld in het netjes en zorgzaam te werk gaan, en zelfstandigheid. Vaardigheden die binnen dit vakgebied van groot belang zijn. Daarnaast hoop ik ook nog veel te kunnen leren over het beginnen van een eigen onderneming. Na mijn opleiding wil ik een jaar gaan werken, in mijn eigen salon of in dienst bij een wellness center. Daarna wil ik misschien nog een studie volgen op het hbo. De studie Huidtherapie spreekt mij erg aan.

De locatie aan de Ubbekingecamp is de plek waar je opleidingen vindt in de meest verschillende vakgebieden. Aan ‘de Ubb’ is het gezellig en is er veel bedrijvigheid vanwege de verschillende leerbedrijven. Student zijn hier op school vind ik leuk omdat mijn opleiding natuurlijk erg leuk is. Ik word uitgedaagd door zelf oplossingen te bedenken en dat vind ik heel waardevol. Daarnaast zijn mijn medestudenten maar ook mijn docenten heel leuk. En zijn de docenten heel duidelijk in hun communicatie naar ons toe. We weten precies wat er van ons verwacht wordt, wat natuurlijk erg belangrijk is…”

Iris Lucas Allround Schoonheidsspecialist 1

Over Allround Schoonheidsspecialist

  • Niveau 4
  • BOL 
  • 3-jarige opleiding 
  • Emmen
  • AANMELDEN 

Allround Schoonheidsspecialist is een opleiding voor iedereen die graag met mensen omgaat en hen graag in de watten legt. Mensen kunnen bij jou terecht voor verzorgende, ontspannende en cosmetische gezichts- en lichaamsbehandelingen. Daarnaast voer je specialistische behandelingen uit, zoals huid verbeterende massages. Adviseren over producten en behandelingen behoort ook tot je takenpakket. Lees meer over de Allround Schoonheidsspecialist

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op. Iris Lucas Allround Schoonheidsspecialist Welkom 2