De verhalen van DC-studenten

Jurian over Meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer


Jurian is eerstejaars student Meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer in Emmen. Hij werkt graag met zijn handen en binnen deze opleiding komt dat goed van pas want de opleiding speelt zich vooral af in de praktijk. Daarnaast heeft Jurian het door de gezelligheid het super naar zijn zin op school. Een mooie match dus!

Echt ervaring met houtbewerking had Jurian niet waardoor het een behoorlijke uitdaging was om het zich eigen te maken. Inmiddels is hij al flink gevorderd en heef hij veel kennis opgedaan op het gebied van materiaal, houtsoort en gereedschap.

“Ik heb veel meer ervaring met hout en machines gekregen. Ik hoop nog beter en preciezer te kunnen worden in het bewerken van hout.” - Jurian

Plannen voor na de opleiding zijn er ook.
Na mijn opleiding ben ik van plan om te gaan werken of ik ga nog een opleiding doen. En dan denk ik aan totaal iets anders dan meubelmaker. Gewoon omdat ik graag ‘van alles wat’, wil kunnen.

& tot slot
Naast het feit dat de opleiding een succes is, is het leuk en gezellig op deze school. Dus als je daarvan houdt dan moet je naar Drenthe College komen! Aldus Jurian

Over Meubelmaker/(scheeps-)interieurbouw

  • Niveau 2
  • BOL | BBL 
  • 2-jarige opleiding 
  • Emmen
  • AANMELDEN 

Stoelen, kasten, tafels: de meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer kan het maken. Je werkt meestal met hout, maar vaak ook met andere materialen, zoals glas, metaal of kunststof. Lees meer over de opleiding Meubelmaker/(scheeps-)interieurbouwer.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een Open Huis of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.