De verhalen van DC-studenten

Justin over Sport en Bewegen


Justin Mooi is een eerstejaars student Sport & Bewegen bij Drenthe College in Assen. "De reden waarom ik voor deze opleiding heb gekozen is simpel: ik hou van sporten. Het leek me geweldig om meer te leren over de achtergrond en de theorie achter het sporten en deze opleiding bood me de perfecte kans om dat te doen."
 

De opleiding Sport & Bewegen past goed bij Justin. "Ik heb een passie voor sporten en bewegen. Het is geweldig om meer te leren over de wetenschap en theorie achter de verschillende sporten. Ik vind het ook leuk dat we veel praktijkervaring opdoen en leren hoe we anderen kunnen helpen bij het verbeteren van hun sportprestaties.” 

De opleiding is bijzonder omdat het een goede mix is van theorie en praktijk en er is veel ruimte voor persoonlijke groei. - Justin

Justin loopt stage bij FC Groningen waar hij gevarieerde taken uitvoert. "Voor en na de wedstrijd ben ik teammanager en tijdens de wedstrijd fungeer ik als assistent-scheidsrechter. Er gebeurt altijd wel iets nieuws, wat het extra leuk maakt. Ik leer veel over de organisatie en het management van een professionele voetbalclub en ik krijg de kans om betrokken te zijn bij het spel zelf." 

Tijdens zijn opleiding heeft Justin zich vooral ontwikkeld op het gebied van het begrijpen van de theorie achter sportlessen. "Ik heb geleerd hoe ik sportlessen effectiever kan maken en hoe ik anderen kan motiveren om te bewegen. Wat ik nog hoop te leren is meer over voeding, aangezien we daar nog niet veel aandacht aan hebben besteed." 

Justin voelt zich op zijn plek bij Drenthe College. “Het is geweldig om te studeren bij Drenthe College. Ik waardeer de vrijheid die we krijgen om onze eigen keuzes te maken tijdens de sportlessen en in andere vakken. Het geeft me het gevoel dat ik serieus word genomen en dat ik mijn eigen weg kan en mag vinden binnen de opleiding.” 

Aan ambitie geen gebrek bij Justin. "Ik wil zo snel mogelijk beginnen met de KNVB-opleiding om scheidsrechter te worden. Mijn doel is om binnen 7 jaar de top te bereiken en betaald voetbalwedstrijden te fluiten. Als dat niet lukt, zou ik graag ski- of snowboardleraar willen worden. Ik ben dol op wintersport en het lijkt me geweldig om anderen te leren hoe ze kunnen genieten van deze activiteiten." 

Over Sport en Bewegen

  • Niveau 3 en 4
  • BOL
  • 2- of 3-jarige opleiding 
  • Assen | Emmen 
  • AANMELDEN 

Steeds meer mensen kiezen voor een sport en een gezonde leefstijl, maar kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Goede begeleiding is erg belangrijk en daarom komen ze bij jou! Lees meer over Coördinator Sport en Bewegen of Sport- en Bewegingsleider.

Over Sport- en Beweegcampus Assen
De Sport- & Beweegcampus Assen is een unieke samenwerking tussen Drenthe College en Alfa-college. Wij bundelen onze krachten om jou op te leiden tot de professional van de toekomst. Wil jij net als Chanan hier je opleiding Sport & Bewegen volgen? Klik voor meer informatie.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.