De verhalen van DC-studenten

Student Koen over Sport en Bewegen


Koen is eerstejaars student Sport en Bewegen in Emmen. Hij is graag sportief bezig en vindt het leuk om les te geven. Dé ideale combinatie voor een student van deze opleiding.

Sporten vindt Koen het allerleukste om te doen. Koen: “Tijdens de opleiding komen er diverse sporten voorbij en daardoor leren we ook weer nieuwe sporten kennen. Ik geef zelf training en vind het belangrijk om naar mijn leerlingen over te brengen dat het leuk is om te sporten. Het is fijn dat ik dit nu op mijn eigen manier kan doen’. 

Ik wil naar Oostenrijk om skileraar te worden, bij Drenthe College haal ik hiervoor mijn diploma’s - Koen

Tijdens de opleiding loopt Koen 80 uur stage bij een sportvereniging. Hij geeft 2 uur in de week training. Voor elke training zorgt hij voor een goede voorbereiding, iets wat hij tijdens de opleiding leert. Koen: ‘In het begin van het eerste jaar wordt je veel geholpen met de lesvoorbereiding, maar daarna moet je het zelf gaan doen. Dat is een uitdaging! De lesvoorbereiding geeft je een doel waar je naartoe wilt werken. Ik hoop tijdens de opleiding ook nog te leren om voor grote groepen te kunnen spreken.’

De opleiding Sport en Beweging wordt gegeven in Assen en Emmen. Koen heeft les op de locatie Ubbekingecamp in Emmen: ‘Toen ik begon bij Drenthe College kende ik niemand die hier ook studeert. Drenthe College was die grote school met al die gebouwen in Emmen. Nu ik er zelf student ben, ervaar ik dat het niet groot voelt. Iedere opleiding heeft een eigen ‘vleugel’ en dat maakt het overzichtelijk.’

Over Sport en Bewegen

  • Niveau 3 en 4
  • BOL
  • 2- of 3-jarige opleiding 
  • Assen | Emmen 
  • AANMELDEN 

Steeds meer mensen kiezen voor een sport en een gezonde leefstijl, maar kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Goede begeleiding is erg belangrijk en daarom komen ze bij jou! Lees meer over Coördinator Sport en Bewegen of Sport- en Bewegingsleider.

Past deze opleiding bij jou?
Ontdek deze opleiding tijdens een open dag of meeloopdag! Check hier welke events jij komende periode kan bezoeken. Eerder in gesprek met een docent of studieadviseur? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op.